• Business

    Mere: Οι Ρώσοι «πάτησαν το κουμπί» – Στα μέσα Μαρτίου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα

    Ολοκλήρωσε τις προσλήψεις η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere


    Ο «κύβος ερρίφθη» για την πολυαναμενόμενη έναρξη λειτουργίας της Mere στην ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της ρωσικής αλυσίδας αποφάσισε να ανοίξει τα πρώτα καταστήματα της στην Ελλάδα στα μέσα Μαρτίου και να υποδεχθεί τους Έλληνες καταναλωτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή θα γίνει από την Λάρισα στις 12 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν η Τρίπολη στις 19 Μαρτίου και ο Λαγκαδάς (Θεσσαλονίκη) στις 26 Μαρτίου.

    Η Mere ξεκίνησε την προετοιμασία για την είσοδο στην ελληνική αγορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η πανδημία και τα lockdown καθυστέρησαν ελαφρώς τον προγραμματισμό της. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και επίσημη ιστοσελίδα στην Ελλάδα, μέσα από την οποία ζητούσε προσωπικό, αλλά και ακίνητα για να στεγάσει τα καταστήματά της.

    Η αγορά και κυρίως οι καταναλωτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση του Ρώσου λιανεμπορίου, ο οποίος υπόσχεται μεγάλες εκπτώσεις σε επώνυμα προϊόντα και τιμές που θα είναι από 30% έως και 80% χαμηλότερες από την υπόλοιπη αγορά.

    Η Mere ή Svetofor (όπως είναι γνωστή στην Ρωσία) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα. Παράλληλα, έχει παρουσία στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Εσθονία, την Κίνα και άλλες χώρες ενώ εκτός από την Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτυχθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Αδ. Γεωργιάδης: Πρόβλημα με την λειτουργία των σούπερ μάρκετ το Σαββατοκύριακο – Πρέπει να το δούμε

    Το δύσκολο «παζλ» της επεξεργασίας του θαλάσσιου έρματος καλείται να λύσει η νέα πρόεδρος της BEMA Έφη Τσολάκη

    Προθεσμία για τη δήλωση αναστολών της 6ης Φεβρουαρίου- «Bροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ