• Business

    Mercedes-Benz: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ πουλά μετοχές αξίας 1,4 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ola Kallenius, CEO Mercedes-Benz

    Ola Kallenius, CEO Mercedes-Benz


    Η Kuwait Investment Authority (KIA), το παλαιότερο κρατικό επενδυτικό ταμείο του αραβικού κράτους,  ξεκίνησε μια πώληση περίπου 20 εκατομμυρίων μετοχών της Mercedes-Benz Group AG – περίπου το ένα τέταρτο του μεριδίου του – αφού η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδόν τετραπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.

    To ταμείο θα κατέχει περίπου 53 εκατομμύρια μετοχές μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης μετοχών, η οποία αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου του, σύμφωνα με δήλωση. Στην  τιμή των 69,27 ευρώ, το μερίδιο προς πώληση θα αξίζει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Οι μετοχές της Mercedes έκλεισαν με άνοδο 0,6% στα 71,89 ευρώ την Τρίτη στη Φρανκφούρτη και διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλό όλων των εποχών.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Ola Källenius έχει επικεντρώσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε πιο κερδοφόρες κατηγορίες ενώ μείωσε τις προσφορές της στα βασικά μοντέλα, οδηγώντας σε άνοδο 43% στη μέση τιμή μιας Mercedes από το 2019. Διαχώρισε επίσης την εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων από την εκμετάλλευση επαγγελματικών οχημάτων, που κυκλοφόρησε από την Daimler Truck Holding AG στα τέλη του 2021.

    Το Κουβέιτ κατέχει επί του παρόντος το 6,8% της Mercedes, καθιστώντας το τον τρίτο μεγαλύτερο κάτοχο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το KIA — το παλαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο — είναι μέτοχος της Mercedes για σχεδόν 50 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης

    Μάικλ Μπαρ (Fed) για Silicon Valley Bank: Ενημερώθηκα πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου

    Κίνα: Αύξηση 12,2% κατέγραψαν τα κέρδη των εταιρειών λογισμικού και τεχνολογίας της πληροφορικής



    ΣΧΟΛΙΑ