• Business

    Melinda Gates και MacKenzie Scott στηρίζουν το Gender Fund του 1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Melinda Gates και MacKenzie Scott

    Melinda Gates και MacKenzie Scott


    Η Melinda French Gates και η MacKenzie Scott δωρίζουν χρήματα στο Gender Fund, το οποίο επιδιώκει να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προώθηση της ισότητας και της ηγεσίας των γυναικών στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

    Οι συνεισφορές μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 320 εκατομμύρια δολάρια και η χορήγηση κεφαλαίων έχει ξεκινήσει στις τρεις περιφέρειες, ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη η Co-Impact, διαχειρίστρια του fund. H εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το ποσό-στόχο τα επόμενα 10 χρόνια.

    Ενώ η χρηματοδότηση για την ισότητα των φύλων έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, μόνο το 1% του συνόλου έχει φτάσει στην πραγματικότητα σε ομάδες γυναικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το νέο επενδυτικό όχημα θα παρέχει μεγάλη, μακροπρόθεσμη και ευέλικτη χρηματοδότηση σε οργανισμούς που ηγούνται κατά κύριο λόγο από γυναίκες και έχουν τοπικές ρίζες.

    «Ξεκινά ανοίγοντας περισσότερες πόρτες για τις γυναίκες ώστε να αποκτήσουν δύναμη και να δημιουργήσουν πολιτικές που ανυψώνουν τους άλλους όπως αυτή», δήλωσε η Gates, συνιδρύτρια του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. «Αυτή είναι η ευκαιρία της γενιάς μας να ξαναχτίσουμε τα συστήματά μας για να λειτουργήσουν επιτέλους για γυναίκες και κορίτσια».

    Στους άλλους οργανισμούς που υποστηρίζουν το Gender Fund περιλαμβάνονται το Cartier Philanthropy, το Children’s Investment Fund Foundation, το The Estée Lauder Companies Charitable Foundation και το The Rockefeller Foundation.

    Το fund άρχισε ήδη να στηρίζει και να επιβραβεύει, με 15 επιχορηγήσεις για πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της βίας με βάση το φύλο, της μητρικής υγείας, της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς φύλου και της ηγεσίας των γυναικών.

    Σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια ενήλικες γυναίκες παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και όσες εργάζονται αμείβονται μόνο τα δύο τρίτα αυτών που κερδίζουν οι άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση Women, Business and the Law 2021 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    «Για να σημειώσουμε πρόοδο στην ισότητα των φύλων, χρειαζόμαστε συστημικές αλλαγές στις δομές, τους νόμους, καθώς και τις πολιτικές και διαδικασίες της κυβέρνησης, στον τρόπο λειτουργίας των αγορών και στον τρόπο διαμόρφωσης και επιβολής των κοινωνικών κανόνων», δήλωσε η Olivia Leland, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Co-Impact.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μελίντα Γκέιτς: Αιχμές κατά του Μπιλ Γκέιτς για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

    Από την MacKenzie Scott έως τον Jack Dorsey (Twitter): Σε επίπεδα ρεκόρ οι φιλανθρωπικές δωρεές των δισεκατομμυριούχων το 2020



    ΣΧΟΛΙΑ