• Business

    Μελίνα Τραυλού: Ο πόλεμος και οι νέες στρατηγικές κινήσεις της γνωστής εφοπλίστριας

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune


    Η μεγαλύτερη διπλωματική κρίση των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν να μποϊκοτάρουν το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Όπως γνωρίζουμε, βέβαια, για τους έξυπνους επιχειρηματίες οι κρίσεις είναι ευκαιρίες…

    Η 51χρονη εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού, η “σιδηρά κυρία” της Neptune Lines, αναμφίβολα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Και για το λόγο αυτό έχει το βλέμμα της στραμμένο στις εξελίξεις στον Αραβικό Κόλπο, όντας σε πλήρη ετοιμότητα. Εξάλλου, η κρίση αυτή δεν την αφήνει ανεπηρέαστη, αφού έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στον Κόλπο. Ειδικότερα, από το 2016 έχει ξεκινήσει μία τακτική γραμμή θαλάσσιας μεταφοράς οχημάτων στην περιοχή, θέλοντας να εκμεταλλευθεί προς όφελός της την αυξημένη ζήτηση για πολυτελή οχήματα στις χώρες αυτές. Αυτός ήταν και ο λόγος για την παρουσία της σε πρόσφατη εκδήλωση στο Yacht Club του Πειραιά, στο περιθώριο της οποίας είχε επαφές με υψηλόβαθμους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune

    Παράλληλα, όμως, η Μελίνα Τραυλού προσέχει και τα… νώτα της. Κι αυτό γιατί ο ανταγωνισμός στα λιμάνια στα οποία δραστηριοποιείται η Neptune Lines είναι τεράστιος, κυρίως με τον Ιταλό εφοπλιστή Εμανουέλε Γκριμάλντι, με αποτέλεσμα η ίδια να έχει δεχθεί κατά καιρούς χτυπήματα πάνω, αλλά και κάτω από τη μέση. Ένα τέτοιο χτύπημα φημολογείται ότι ετοιμάζουν ο Εμανουέλε Γκριμάλντι και η σκανδιναβική Wallenius Wilhelmsen με την κινεζική Cosco, με deals που αποσκοπούν στο να περιορίσουν την επιρροή της στο κομβικής σημασίας λιμάνι του Πειραιά.

    Όχι πως τα χτυπήματα αυτά την πτοούν ιδιαίτερα, βέβαια. Η Neptune συνεχίζει την προσεκτική της ανάπτυξη, διαθέτοντας πλέον 16 πλοία που εξυπηρετούν περισσότερα από 30 λιμάνια σε 17 χώρες, έχοντας στο πελατολόγιό της πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Και η στρατηγική αυτή δεν αλλάζει, αλλά αντιθέτως ενισχύεται.

    Παράλληλα η Ελληνίδα εφοπλίστρια ετοιμάζει την απάντησή της στους ανταγωνιστές της, ποντάροντας στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τους Κινέζους για να γείρει και πάλι την πλάστιγγα προς το μέρος της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικογένεια Λεμονή: Νόμιζαν ότι έγιναν Λάτσηδες επειδή πουλούσαν παπούτσια στην κ. Λάτση 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: «Σπάει τα κοντέρ» η ζήτηση για το ομόλογο της εταιρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Τι γίνεται στην ΔΕΗ με την σύζυγο του προέδρου ;



    ΣΧΟΛΙΑ