• Business

    Mεγάλο πάρτι στις αγορές: O DOW στις 31.000 μονάδες – Κέρδη εως 60% και στα Cryptocurrencies

    • NewsRoom


    Μια ανευ προηγουμένου άνοδο σημειώνουν παγκοσμίως τα χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στη Τζόρτζια.

    Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικούς ομολόγου ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

    Την ίδια ώρα η σημερινή ημέρα σημαδεύτηκε απο την τρομακτική άνοδο των Cryptocurrencies.

    Ετσι για παράδειγμα στις 20.10 ώρα Ελλάδος απο τα Cryptocurrencies, το Ethereum κέρδιζε 9% στα 1206 δολάρια, το bitcoin cash 8% στα 453 δολάρια, το XRP 9,5% στα 0,24 δολάρια, το NEM 21% στα 0,24 δολάρια, το ZCash 8% στα 54 δολάρια.

    Πρωταθλητής του 24ωρου το Stellar που κερδίζει 63% στα 0,31 δολάρια.

    Η Γερουσία

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο τόσο στην Τζόρτζια, όπου πραγματοποιείται η επαναληπτική εκλογική διαδικασία για δύο έδρες της Γερουσίας όσο και στο Καπιτόλιο, στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Στη Τζόρτζια ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ φαίνεται να κερδίζει τις επαναληπτικές εκλογές για μία έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ απέναντι στη Ρεπουμπλικάνα νυν γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ.

    Επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Όσοφ προηγείται έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ντέιβιντ Περντιού.

    Αν επικρατήσουν και οι δύο δημοκρατικοί αυτό ισοδυναμεί με ισοπαλία στο σώμα (50-50) με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να πρέπει να ψηφίσει για να δώσει στο κυβερνών κόμμα τον έλεγχο της Γερουσίας.

    Οι τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσαν να δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα, όπως αναφέρει το CNBC, εάν οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Επίσης, οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα μπορούσαν να πλήξουν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου περισσότερο από μετοχές άλλων κλάδων.

    Η Apple και Facebook σημειώνουν πτώση άνω του 1%.

    Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, η απόδοση του  10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται άνω του 1%.

    Στο Κογκρέσο, ο  αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αγνόησε στην προτροπή Τραμπ για να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών, και ξεκίνησε κανομικά τη διαδικασία, κατά την οποία αναμένεται να κατατεθούν μια σειρά από ενστάσεις από ομάδα των Ρεπουμπλικανών, χωρίς πάντως να μπορούν να πετύχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Στο μέτωπο της πανδημίας, η ΕΕ έδωσε έγκριση και σε δεύτερο εμβόλιο, αυτό της Moderna.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ απρόσμενα απέλυσαν πολλούς εργαζόμενους τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών καθώς τα ανεξέλεγκτα κρούσματα κορονοϊού προκάλεσαν ένα νέο κύμα περιορισμών, κρατώντας τους καταναλωτές μακριά από τα εστιατόρια, τα μπαρ και άλλα καταστήματα.

    Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η ασφαλιστική εταιρεία UnitedHealth Group συμφώνησε, σήμερα, Τετάρτη να αγοράσει τη Change Healthcare έναντι 7,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για να ενισχύσει τον κλάδο των υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο τμήμα Optum



    ΣΧΟΛΙΑ