• Business

    Mε το βλέμμα στις 600 μονάδες το ΧΑ. ΕΤΕ, Alpha, Eurobank στο επίκεντρο


    Με το …δεξί ξεκίνησε ο Μάιος για το ελληνικό χρηματιστήριο. Η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών σε overweight από τη Morgan Stanley έδωσε ώθηση στον τραπεζικό κλάδο, ωστόσο, τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν. Παράλληλα αναζωπυρώθηκαν οι προσδοκίες για κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του μηνός, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο Eurogroup της 9ης Μαίου, όπου, ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 590,05 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,10%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφρασε μέχρι το υψηλό των 596 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 90,1 εκατ. ευρώ.

    Σε μία ιδιαίτερα θετική ανάλυση της για τον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα, η Morgan Stanley αύξησε τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα, αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha Bank σε 3,65 από 2,75 ευρώ, για την Eurobank στα 1,42 από την προηγούμενη των 0,99 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,46 από τα 0,32 ευρώ και για την Εθνική έθεσε τιμή-στόχο τα 0,53 ευρώ.

    Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης εκδηλώθηκε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν. Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 3,01%. Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 4,23%, ενώ έφτασε να κερδίζει ποσοστό 7,69%, η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 3,14%, με υψηλό κερδών +8,90% και η Eurobank τερμάτισε με άνοδο 3,78%. Αμετάβλητη έκλεισε η Πειραιώς που έχασε τα αρχικά της κέρδη.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν η Folli Follie με άνοδο 4,83%, η Βιοχάλκο με κέρδη 4,39%, ο Μυτιληναίος με άνοδο 3,14%.

    Αντίθετα, η Coca Cola υποχώρησε κατά 2,64% ενώ πτώση άνω του 2% σημείωσε και ο ΟΤΕ.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση διακρίθηκε η Αττικής με άνοδο 16,95%, η ΜΙG και ο Φουρλής με κέρδη άνω του 4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sete-i-touristiki-periodos-kinite-stin-kopsi-tou-xirafiou/42585

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/protokollo-sinergasias-metaxi-epitropon-kefaleagoras-ellados-ke-iran/42470



    ΣΧΟΛΙΑ