• Business

    Με στολές της Prada η επόμενη αποστολή της NASA

    • Μαρία Βε

    Lorenzo Bertelli, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Prada και Michael Suffredini, Διευθύνων Σύμβουλος της Axiom Space


    Μια πρωτοποριακή σύμπραξη μεταξύ ενός πασίγνωστου ιταλικού οίκου μόδας πολυτελείας και μιας εμπορικής διαστημικής επιχείρησης, είναι γεγονός για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς η Axiom Space, ηγέτης της βιομηχανίας και σχεδιάστρια του πρώτου εμπορικού διαστημικού σταθμού στον κόσμο, ανακοινώνει συνεργασία με την Prada, στο διαστημικό πρόγραμμα «Artemis III» της NASA.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην πρώτη σεληνιακή προσγείωση με πλήρωμα, μετά το Apollo 17 τον Δεκέμβριο του 1972, αυτή η αποστολή η οποία έχει οριστεί για το 2025, θα είναι και η πρώτη που θα στείλει μια γυναίκα στη Σελήνη.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Prada για τον σχεδιασμό της διαστημικής στολής Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU)», δήλωσε ο Michael Suffredini, Διευθύνων Σύμβουλος της Axiom Space.

    Τεχνογνωσία και καινοτομία

    «Η τεχνογνωσία της Prada στις πρώτες ύλες, την κατασκευή και τις καινοτόμες ιδέες σχεδιασμού, θα οδηγήσει στην εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση όχι μόνο της άνεσης των αστροναυτών στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά και των απαραίτητων ανθρώπινων παραγόντων που απουσιάζουν από τις παλαιού τύπου διαστημικές στολές».

    Οι άνθρωποι της Prada θα εργαστούν μαζί με την τεχνική ομάδα της Axiom Space, καθ όλη τη διαδικασία σχεδιασμού, εφευρίσκοντας λύσεις που αφορούν υλικά και χαρακτηριστικά, που θα προσφέρουν προστασία απέναντι στη μοναδική πρόκληση του διαστήματος και του σεληνιακού περιβάλλοντος.

    Πηγή: Axiom Space

    «Η συνεχής προσπάθεια της Prada να βρίσκεται μπροστά σε όλα όσα αφορούν την ανθρωπότητα, διευρύνεται τώρα και στην επιθυμία της για νέες περιπέτειες, ανοίγοντας γενναίους νέους ορίζοντες: το διάστημα», δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Prada.

    «Είναι τιμή μας που είμαστε μέρος αυτής της ιστορικής αποστολής με την Axiom Space. Οι δεκαετίες πειραματισμού μας επάνω στην τεχνολογία αιχμής και η τεχνογνωσία μας στον σχεδιασμό – που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 με τη Luna Rossa να διεκδικεί το κύπελλο Αμερικής – θα εφαρμοστούν τώρα σε μια διαστημική στολή για την αποστολή Artemis.

    Τούτο αποτυπώνει τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού. Είναι πραγματικά μια γιορτή!», συμπληρώνει.

    Το όφελος για την… ανθρωπότητα

    Η διαστημική στολή ονόματι «AxEMU», θα παρέχει στους αστροναύτες προηγμένες δυνατότητες σε σχέση με την εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ θα προσφέρει στη NASA εμπορικά αναπτυγμένα συστήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για πρόσβαση, ζωή και δραστηριότητες πάνω και γύρω από τη Σελήνη.

    Αποτελώντας την εξέλιξη του σχεδιασμού διαστημικών στολών Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) της NASA, οι διαστημικές στολές της Axiom Space, δημιουργούνται για να παρέχουν αυξημένη ευελιξία, μεγαλύτερη προστασία για να αντέχουν στο σκληρό περιβάλλον, αλλά και εξειδικευμένα εργαλεία προς εξερεύνηση.

    Μάλιστα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμό, αυτές οι διαστημικές στολές θα επιτρέψουν τη μεγαλύτερη εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας που έχει συμβεί ποτέ.

    Η ανάπτυξη αυτών των διαστημικών στολών επόμενης γενιάς αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος και για τη βαθύτερη κατανόηση της Σελήνης, του ηλιακού συστήματος και πέρα από αυτό.

    Πηγή: Axiom Space

    Η Axiom Space έτσι, χτίζει το μέλλον, με γνώμονα το όραμα μιας αναπτυγμένης κατοικίας στο διάστημα, που θα ωφελήσει την ανθρωπότητα.

    Ως ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων και προγραμματιστής διαστημικής υποδομής ανθρώπινων διαστημικών αποστολών, η Axiom Space, επιχειρεί σήμερα την ανάπτυξη του Axiom Station, τον πρώτο εμπορικό διαστημικό σταθμό στον κόσμο σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, με στόχο την επέκταση εκτός του πλανήτη και η οποία με τη σειρά της, θα οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη για την ανθρωπότητα.

    Στο επίκεντρο τεχνολογία αιχμής και βιωσιμότητα

    Από την άλλη, η Prada είναι ένας πολυτελής οίκος μόδας που ιδρύθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας το 1913. Η μάρκα είναι παγκοσμίως γνωστή για τη σχεδιαστική της καινοτομία, συνδυάζοντας τη παραδοσιακή δεξιοτεχνία με την τεχνολογία αιχμής.

    Η εταιρεία διαθέτει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, αξεσουάρ και αρωμάτων, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο καταστημάτων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

    Σε όλη τη σύγχρονη ιστορία της, η Prada έχει συνεργαστεί με μια σειρά καλλιτεχνών, σχεδιαστών και άλλων, όπως τους Rem Koolhaas, Herzog & de Meuron, Damien Hirst, Nicolas Winding Refn και Wes Anderson, προκειμένου να δημιουργήσει μοναδικές και πρωτοποριακές εμπειρίες, μέσα από τις δημιουργίες και τις καμπάνιες της.

    Έχει δεσμευτεί δε στο θέμα της βιωσιμότητας, εφαρμόζοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και μεθόδων παραγωγής σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού της.

    Επιπλέον, η μάρκα Prada είναι μέρος του Ομίλου Prada, ενός παγκόσμιου ηγέτη στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας, ο οποίος κατέχει μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, όπως τις Miu Miu, Church’s, Car Shoe, την ιστορική Pasticceria Marchesi και τη Luna Rossa.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ozempic: Χιλιάδες συσκευασίες σε ψυγεία, γιατί δεν τις αποδεσμεύει ο ΕΟΦ

    Novo Nordisk: Το Ozempic εκτόξευσε την χρηματιστηριακή της αξία – Η μάχη με τη LVMH

    Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα αντιγριπικά εμβόλια

    ______________________

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ