• Business

    Με επιτυχία ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου μαμούθ της Lamda, το πρωί της Τρίτης οι επίσημες ανακοινώσεις

    LAMDA

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda


    Η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development παραπέμπει σε επιτυχή ολοκλήρωσή της σύμφωνα με αποψινές πληροφορίες. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται νωρίς το πρωί της Τρίτης, καθώς η Δευτέρα ήταν η τελευταία μέρα άσκησης δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής.

    Όπως είναι γνωστό η αύξηση κεφαλαίου μαμούθ της Lamda θα κατευθυνθεί κυρίως στην ανάπτυξη του Ελληνικού.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια που θα προέλθουν από την αύξηση θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως:

    – Ποσό 467 εκατ. θα διατεθεί για τη συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Hellinikon Global I S.A. (το όχημα της Lamda στο οποίο θα μεταβιβαστεί από το δημόσιο η Ελληνικό ΑΕ η οποία θα έχει τις μετοχές του ακινήτου) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτή για την καταβολή ως Αγοραστή των δύο πρώτων δόσεων του Τιμήματος Αγοραπωλησίας της Ελληνικό ΑΕ (300 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση κατά την Ημερομηνία Μεταβίβασης και ποσό 167 εκατ. για την καταβολή της δεύτερης δόσης κατά τη δεύτερη επέτειο από την Ημερομηνία Μεταβίβασης, υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν εκδοθεί άδειες δόμησης για όλα τα κτίρια – τοπόσημα).

    – Ποσό 133 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί εντός 3 ετών από την ολοκλήρωση της Αύξησης με σκοπό την ανάπτυξη δυο εμπορικών κέντρων εντός του Ακινήτου στο Ελληνικό μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας που θα ιδρυθεί για το σκοπό αυτό και ποσό 40 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

    Για τις ανάγκες χρηματοδότησης του έργου στο Ελληνικό την πρώτη πενταετία που εκτιμώνται συνολικά σε 2 δις. ευρώ θα συναφθεί επίσης τραπεζικό δάνειο ύψους 850 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η έκδοση ομολογιακού ύψους 300 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ