• Business

    4+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα καλό tablet


    Τα tablets έχουν εξελιχθεί σε χρήσιμα πολυεργαλεία, ικανά να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας.

    Συνδυάζοντας τη σπουδαία φορητότητα με τις υψηλές πια επιδόσεις και την ευκολία στη χρήση, τα tablets είναι οι all-around συσκευές που ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων -αυτού των smartphones και εκείνου των laptops.

    Τα όσα δε, μπορείς να κάνεις με ένα ισχυρό tablet είναι απλά εκπληκτικά, αλλάζοντας άρδην τη ζωή σου και αποκτώντας τη δυνατότητα να κάνεις ακόμα περισσότερα με λιγότερο κόπο και χωρίς καμία προσπάθεια. Έλα να δούμε μερικά παραδείγματα του πώς ένα καλό tablet θα σου ανοίξει διάπλατα νέους ορίζοντες.

    Διαχείριση smart home

    Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός tablet δεν είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο θα σου επιτρέψει να διαχειριστείς το έξυπνο σπίτι σου. Ειδικά αν επενδύσεις σε μία συσκευή με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά, θα ‘σαι σε θέση να εναλλάσσεσαι μεταξύ των διαφόρων εφαρμογών και πλατφορμών, έχοντας ανά πάσα στιγμή την πλήρη διαχείριση των όσων συμβαίνουν στο smart home σου.

    Ένα tablet είναι το τέλειο hub για αυτή τη δουλειά: εγκατάστησε τα apps που χρειάζεσαι, ελέγχοντας τα φώτα σε κάθε δωμάτιο, τη λειτουργία του θερμοστάτη και συσκευές όπως σκούπες και καφετιέρες. Η μεγάλη και ευκρινής οθόνη ενός καλού tablet είναι ό,τι πρέπει για να σου δώσει εικόνα των έξυπνων συστημάτων του «connected» σπιτιού σου, μαζί φυσικά με τη δυνατότητα να… παρέμβεις όπου εσύ κρίνεις απαραίτητο με δυο αγγίγματα. Σημείωσε απλά ότι η επιλογή του tablet σου θα πρέπει να γίνει με γνώμονα το οικοσύστημα στο οποίο εν τέλει θα καταλήξεις.

    Δημιουργία σημειώσεων & συγγραφή κειμένων

    Θυμάσαι που κάποτε έμπαινες σε meetings και κλήσεις έχοντας ένα σημειωματάριο παραμάσχαλα για να κρατάς σημειώσεις; Ε, πλέον τη δουλειά αυτή θα κάνει το tablet σου, φτάνει να υποστηρίζει γραφίδα και όσον αφορά τις τελευταίες, οι εταιρείες έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά προκειμένου να προσφέρουν μία όσο το δυνατόν πιο φυσική εμπειρία. Με μία σύντομη έρευνα αγοράς, θα βρεις προτάσεις με 4096 επίπεδα πίεσης που μεταφέρουν κάθε σου κίνηση στο ψηφιακό χαρτί του tablet σου με εκπληκτική ακρίβεια -σαν να έγραφες με μολύβι ή στυλό ο ίδιος.

    Με μεγάλη μπαταρία, άνετο κράτημα και μαγνητική φόρτιση μέσα από το tablet, γραφίδες όπως το Apple Pencil ή το S Pen θα σου επιτρέψουν να κρατήσεις γρήγορα και εύκολα σημειώσεις, να διορθώσεις έγγραφα, να σκιτσάρεις και να σχεδιάσεις ό,τι βάλεις κατά νου, ακόμα και να γράψεις ολόκληρα κείμενα και επιστολές τα οποία μάλιστα στη συνέχεια θα περάσεις στο Word!

    Streaming

    Ναι, ΟΚ, θεωρητικά μπορείς να streamάρεις περιεχόμενο σε οποιοδήποτε tablet. Με ένα ισχυρό μοντέλο όμως θα απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες σε υψηλότερη ανάλυση και ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας. Όπως και το κάνουμε δεν είναι το ίδιο να παρακολουθείς τα Netflix Originals σε μία τυπική οθόνη Full HD και σε μία Super AMOLED ή Liquid Retina XDR ανάλυσης 3K και βάλε.

    Ένα tablet που διαθέτει τελευταίας γενιάς οθόνη θα σου χαρίσει σπουδαία χρώματα με εντυπωσιακό βαθμό λεπτομέρειας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

    Αν μάλιστα προτιμήσεις μοντέλο μεγαλύτερο των 12-13 ιντσών, τότε πίστεψέ μας, η όλη εμπειρία δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή που θα σου προσφέρει η τηλεόραση στο σαλόνι σου. Τα high end μηχανήματα μάλιστα έρχονται και με προσεγμένο ήχο, καθώς η ρύθμιση του τελευταίου και των ηχείων τους φέρει την υπογραφή εταιρειών ήχου με μακρά παράδοση (AKG, Harman Kardon, JBL κ.α.).

    Δουλειά γραφείου

    Ποιος είπε ότι χρειάζεσαι απαραίτητα laptop για να κάνεις δουλειά γραφείου; Όταν τα tablets διαθέτουν πια κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τα απαραίτητα περιφερειακά, οι καθημερινές σου εργασίες μπορούν να γίνουν με χαρακτηριστική ευκολία χωρίς καν να ασχοληθείς με τον υπολογιστή σου. Σε πρώτη φάση, εξασφάλισε πως το tablet σου είναι εφοδιασμένο με ισχυρό επεξεργαστή και την απαιτούμενη RAM για άνετο multitasking.

    Εν συνεχεία πλαισίωσέ το με ένα λειτουργικό πληκτρολόγιο-θήκη για άνετη εισαγωγή κειμένου. Κάποια μοντέλα μάλιστα υποστηρίζουν και λειτουργία PC με την προσθήκη ποντικιού και τη σχετική προσαρμογή του περιβάλλοντος χρήστη. Κατέβασε τα απαραίτητα στην καθημερινότητά σου apps (από Office και εφαρμογές email, μέχρι προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και FTP clients) και κατόπιν ξεκίνα τη δουλειά σου όπως ακριβώς θα έκανες με τον υπολογιστή σου -σταθερό ή φορητό. Η παραγωγικότητά σου θα παραμείνει σε τόσο υψηλά επίπεδα που κανείς δε θα καταλάβει τίποτα.

    Gaming

    Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν τα λεγόμενα handheld συστήματα, οι φορητές κονσόλες ψυχαγωγίας, συσκευές τύπου PSP, 3DS και PS Vita στις οποίες οι λάτρεις του gaming μπορούσαν να παίζουν video games.

    Πλέον τον ρόλο αυτό έχουν επωμισθεί τα tablets τα οποία χάρη στα κορυφαία τεχνικά τους χαρακτηριστικά (βλ. πολυπύρηνους επεξεργαστές και συστήματα γραφικών, άπλετη RAM, γρήγορες μονάδες δίσκου) έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες gameplay.

    Η ποιότητα των τίτλων που βρίσκονται μάλιστα στη διάθεσή σου είναι εφάμιλλη με εκείνων που διατίθενται σε κονσόλες και PC, αφού θα έχεις τη δυνατότητα να χαθείς στους κόσμους παιχνιδιών όπως τα PUBG Mobile, League of Legends, Fortnite, XCOM: Enemy Within, Thronebreaker: The Witcher Tales, Civilization VI, Hearthstone, Five Nights at Freddy’s, NBA 2K21, Minecraft, Call of Duty: Mobile κ.α.

    Εννοείται φυσικά πως όσο πιο ισχυρό το tablet σου, τόσο καλύτερη ποιοτικά και εντυπωσιακότερη θα είναι και η εμπειρία που θα σου προσφέρει το κάθε παιχνίδι.



    ΣΧΟΛΙΑ