• Business

    Γιατί να πάρω σκούπα ρομπότ;

    • NewsRoom
    σκούπα ρομπότ


    Οι σκούπες ρομπότ αποτελούν μία νέα σχετικά προϊοντική κατηγορία η οποία ωστόσο χρόνο με τον χρόνο πραγματοποιεί όχι απλά βήματα αλλά άλματα ανάπτυξης.

    Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται πλέον την καθαριότητα του σπιτιού τους σε αυτού του είδους τις συσκευές, ξενοιάζοντας μια για πάντα από μία εκ των πλέον βαρετών εργασιών του νοικοκυριού. Τι προσφέρει όμως μία σκούπα ρομπότ, πού υπερτερεί έναντι μίας οποιασδήποτε άλλης και πώς μπορεί να σε ωφελήσει σε τελική ανάλυση;

    Έλα να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους η αγορά της θα πρέπει να είναι η επόμενη μεγάλη σου κίνηση.

    Δε θα χρειαστεί να καθαρίσεις ποτέ ξανά (duh!)

    σκούπα ρομπότ

    Να αρχίσουμε από το πλέον προφανές: με μία σκούπα ρομπότ δε θα χρειαστεί να καθαρίσεις το σπίτι ποτέ ξανά ο ίδιος ή μάλλον, για να μην υπερβάλλουμε, δε θα το καθαρίζεις όσο τακτικά το έκανες μέχρι τώρα. Εσύ θα το περνάς με τη σκούπα που χρησιμοποιούσες έτσι κι αλλιώς μια στο τόσο και από εκεί και πέρα, η σκούπα ρομπότ σου θα αναλάβει να το συντηρεί ακόμα και σε καθημερινή βάση -αν το θες- μαζεύοντας σκόνες, σκουπιδάκια, ψίχουλα και κάθε λογής σωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό, το σπίτι σου θα παραμένει μονίμως καθαρό κι εσύ θα καλείσαι να… επεμβαίνεις μια στο τόσο.

    Πάει παντού

    σκούπα ρομπότ

    Δεν είναι μόνο η αποτελεσματικότητα μίας σκούπας ρομπότ σε όλες τις επιφάνειες που λέγαμε πιο πάνω αλλά και η δυνατότητά της να προσεγγίζει τα πάντα, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες γωνίες και -κυρίως- εκεί που δεν είσαι σε θέση να φτάνεις εσύ. Μη σε μπερδεύει το στρογγυλό της σχήμα: τα βουρτσάκια με τα οποία είναι εξοπλισμένη της επιτρέπουν να φτάνει σε γωνίες και κόγχες ενώ χάρη στο μικρό της μέγεθος θα τη δεις να «χώνεται» με χαρακτηριστική ευκολία κάτω από κρεβάτια, καναπέδες και λοιπά έπιπλα, μαζεύοντας σκόνη, ψίχουλα, τρίχες και καθετί άλλο χωρίς εσύ να κάνεις το παραμικρό!

    Θα καθαρίζει(ς) χωρίς να είσαι σπίτι

    Μέχρι τώρα, το καθάρισμα του σπιτιού απαιτούσε ένα σημαντικό κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο σου. Όχι πια. Μία σκούπα ρομπότ λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, χωρίς εσύ να χρειάζεται να είσαι καν στο σπίτι! Απλά προγραμμάτισέ τη να σκουπίσει τις μέρες και ώρες που θες κι εκείνη θα ξεκινήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ίσα-ίσα μάλιστα που θα σου προτείναμε να κανονίσεις τη λειτουργία της όταν εσύ θα λείπεις, έτσι ώστε να μην ενοχλείτε ο ένας την άλλη (εσύ τη σκούπα με την παρουσία σου στον χώρο και εκείνη εσένα με τα -χαμηλά- επίπεδα θορύβου της).

    Φορτίζει αυτόματα

    σκούπα ρομπότ

    Σε συνέχεια των ανωτέρω, η σκούπα σου δε χρειάζεται… ντάντεμα. Λειτουργεί όπως είπαμε πλήρως ανεξάρτητα και όταν η δουλειά της ολοκληρωθεί, επιστρέφει από μόνη της στη βάση της. Το ίδιο θα συμβεί μάλιστα σε περίπτωση που η στάθμη της μπαταρίας της φτάσει σε χαμηλά επίπεδα: η σκούπα θα βρει τον δρόμο για τη βάση της έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο της όταν θα έχει και πάλι την απαραίτητη αυτονομία. Σημείωσε πως με το που φτάσει η σκούπα σου στη βάση της, η φόρτισή της ξεκινά αυτόματα χωρίς εσύ να πρέπει να κάνεις κάτι.

    Δε χρειάζεται φροντίδα ή συντήρηση

    «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»! Τόσο απλά είναι τα πράγματα με μία σκούπα ρομπότ. Το βασικό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων προτάσεων είναι πως δε χρειάζονται τίποτε από πλευράς σου, εκτός από ένα άδειασμα του κάδου τους περιστασιακά. Κινούνται αυτόνομα, λειτουργούν αψεγάδιαστα και γενικώς δεν έχουν καμία ανάγκη φροντίδας ή συντήρησης (από ξεβούλωμα σωλήνων, μέχρι καθαρισμό βουρτσών κλπ). Στις σπάνιες περιπτώσεις που προκύψει κάποιο πρόβλημα, η σκούπα σου θα σε ενημερώσει εγκαίρως μέσω του συνοδευτικού app προκειμένου να κάνεις τις κατάλληλες ενέργειες και να αποφύγεις έτσι την πρόκληση σοβαρότερης ζημιάς. Τόσο απλά.

    Καθαρίζει κάθε επιφάνεια

    σκούπα ρομπότ

    Χαλιά; Ρετάλια; Μοκέτες; Πάτωμα; Πλακάκι; Ό,τι κι αν υπάρχει στο δάπεδο του σπιτιού σου, η σκούπα ρομπότ σου θα το καθαρίσει επαρκώς! Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών, βλέπεις, είναι ότι λειτουργούν απρόσκοπτα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, καθαρίζοντάς την αποτελεσματικά, μαζεύοντας τα πάντα από πάνω της και κυρίως χωρίς να προκαλούν καμία φθορά. Δε χρειάζεται κάποιου είδους αλλαγή αξεσουάρ ή ρύθμιση από πλευράς σου. Απλά άφησε τη σκούπα σου να κάνει τη δουλειά της κι εκείνη θα τα βγάλει πέρα μια χαρά μόνη της, ακόμα κι αν κληθεί να εναλλάσσεται μεταξύ διαφορετικών επιφανειών.

    Υποστηρίζει ζώνες καθαρισμού

    Μία ακόμα μεγάλη ευκολία μίας σκούπας ρομπότ, είναι η δυνατότητα που θα σου προσφέρει να καθαρίσεις τον χώρο σου σε… δόσεις. Εξηγούμαστε: δεν είναι ανάγκη κάθε φορά που θα τη θέτεις σε λειτουργία, να σκουπίζεις ολόκληρο το σπίτι σου. Τουναντίον, μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένες ζώνες τις οποίες θα καλύπτει η σκούπα σου τις μέρες και ώρες που θες. Έτσι, εκείνη θα μπορεί να σκουπίζει και διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού κάθε μέρα (καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια), εστιάζοντας σε χώρους που έχουν ανάγκη άμεσης φροντίδας (π.χ. στην κουζίνα μετά το μαγείρεμα ή την τραπεζαρία έπειτα από ένα γεύμα).



    ΣΧΟΛΙΑ