• Business

    Με 14 ξενοδοχεία η Χίλτον στην Ελλάδα

    Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου – Leon Avigad (Brown) – Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης – Alan Mantin (Hilton)


    Στην αναζήτηση νέου Χίλτον για την Αθήνα βρίσκεται ο αμερικανικός hotel operator, μιας και το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην ελληνική πρωτεύουσα θα λειτουργεί από το 2025 με το brand Conrad, εμπνευσμένο από το όνομα του ιδρυτή του ομίλου.

    Όπως έκανε γνωστό στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της συνεργασίας της Hilton με την ισραηλινή Brown Hotels, ο Alan Mantin, διευθύνων σύμβουλος Ανάπτυξης νότιας Ευρώπης της Hilton, στο δυναμικό αλλά και στο pipeline του ομίλου για την Ελλάδα περιλαμβάνονται 1.797 δωμάτια σε 14 ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική φιλοξενία και η μοναδικότητα των νησιών αποτελεί πόλο έλξηςγια τον όμιλο, που το Νοέμβριο του 2021 είχε δύο ελληνικές μονάδες στο χαρτοφυλάκιό του.

    Η Hilton εστιάζει σε προορισμούς με εύκολη προσβασιμότητα, που απευθύνονται στο διεθνές κοινό. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και νησιά στα οποία δεν έχουμε παρουσία, όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Κως και η Σκιάθος είναι στο ραντάρ του αμερικανικού κολοσσού, που διερευνά την άφιξη ποικίλων brands και συλλογών που διαθέτει στην Ελλάδα. «Το 2023 ανοίγαμε ένα ξενοδοχείο την εβδομάδα στην Ευρώπη.

    Στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα προστεθεί ένα ακόμη ξενοδοχείο του ομίλου Τρούλη, το Numo Ierapetra, ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται μέσω των συνεργασιών με την HIP, την Domes Resorts και την οικογένεια Τσιλεδάκη», είπε ο Alan Mantin, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση Δουζόγλου, με τον οποίο έχει συμφωνηθεί το άνοιγμα των Πεντελικόν στην Κηφισιά και Μιστράλ στον Πειραιά, υπό την ομπρέλα της Hilton. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώνεται πρόοδος, ενώ πρόκειται για «έναν επενδυτή που έρχεται από το εξωτερικό και βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης».

    Συγκεκριμένα, το προσεχές καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες στο πρώην Μιστράλ στην Καστέλα, καθώς αναζητείται η ταυτότητα του έργου και οργανώνεται η ομάδα που θα φέρει εις πέρας το έργο, αφού έχουν σημειωθεί αλλαγές στο σχεδιασμό «κι αυτός είναι ένας λόγος εξαιτίας του οποίου υπάρχει καθυστέρηση». Το πιθανότερο είναι το ξενοδοχείο να λειτουργήσει με την επωνυμίας της Hampton by Hilton, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Έξι μήνες αργότερα, στις αρχές του 2025 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Πεντελικόν, που έχει ανακοινωθεί ότι θα ενταχτεί στην αλυσίδα Curio.

    Πάντως, τα επόμενα εγκαίνια της Hilton στην Ελλάδα θα είναι αυτά του ξενοδοχείου της ΤΕΜΕΣ επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου κατασκευάζονται και πολυτελή διαμερίσματα της Waldorf Astoria.

    Η συνεργασία με τη Brown

    Στο χαρτοφυλάκιο της συλλογής Curio της αμερικανικής εταιρείας έχουν ενταχθεί ήδη δύο ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της Brown, τα πεντάστερα Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους και Isla Brown Chania. Πρόκειται για ένα deal που ξεκίνησε να συζητείται το Νοέμβριο του 2021, οπότε γνωρίστηκαν οι Alan Mantin και Leon Avigad, CEO της Brown Hotels, όπως έκανε γνωστό χθες ο πρώτος. Η συνεργασία αφορά στην αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, αλλά και στην ένταξη των δύο resorts στο πρόγραμμα πιστότητας Hilton Honors, που αριθμεί περισσότερα από 173 εκατομμύρια μέλη και προσφέρει σημαντικά προνόμια στους επισκέπτες.

    Τα δύο ξενοδοχεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους μετά το Πάσχα, ενώ, οι τιμές δωματίων θα αυξηθούν κατά 12% έως 15%, εξαιτίας και της ένταξής τους στο portfolio της Hilton.

    «Υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες, αλλά μέσω της συμφωνίας με τη Hilton θεωρήσαμε ότι θα εξελιχθούμε ταχύτερα», είπε ο επικεφαλής της Brown, Leon Avigad. Σε ό,τι αφορά τα σχέδια των Ισραηλινών επενδυτών, φέτος εγκαινιάζει δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, το Domino Athens στην οδό Θεμιστοκλέους και το Brown Museum πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ επεκτείνεται το Isla Brown Chania που θα διαθέτει 201 δωμάτια. Η αλυσίδα αποφασίζει επίσης να μπει πιο δυναμικά στη διαχείριση ξενοδοχείων των οποίων δεν είναι η ιδιοκτήτρια. Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη του management δύο ξενοδοχείων σε Κέρκυρα και Αίγινα.

    Διαβάστε επίσης

    Unicredit-Intesa Sanpaolo: Μάχη Ιταλών τραπεζιτών για την πρωτιά

    Τα σχέδια του Παύλου Μυλωνά για τη νέα Εθνική Τράπεζα και το rebranding 

    Φτωχότερη η τελική κατανομή μετοχών της εταιρείας του Ελ. Βενιζέλος σε Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ