• Business

    McDonald’s: Πουλάει την επιχείρηση της στη Ρωσία

    • Bloomberg
    άνθρωποι στη Ρωσία τρώνε σε κατάστημα McDonald’s κάτω από στέγαστρο με το σήμα της


    Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα, καταγράφοντας επιβάρυνση 1,2 έως 1,4 δισ. δολαρίων.

    Η αποχώρηση έχει τεράστιο συμβολικό αλλά και οικονομικό βάρος, επειδή η αλυσίδα φαστ-φουντ ήταν από τα πρώτα δυτικά brands που άνοιξε κατάστημα στη Ρωσία, με πρώτο αυτό στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, το 1990, λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

    Η γνωστή αλυσίδα ξεκίνησε μια διαδικασία για την πώληση της ρωσικής επιχείρησης της, αφού έκλεισε προσωρινά τα καταστήματα της στη χώρα, ανέφερε σε δήλωση της. Όπως τόνισε, η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία εν μέσω του πολέμου και το απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας κατέστησαν αδύνατη τη λειτουργία της στη Ρωσία, «ούτε είναι συνεπής με τις αξίες της McDonald’s».

    Η McDonald’s επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου εστιατορίων της σε έναν ντόπιο αγοραστή και θα αφαιρέσει από αυτά το λογότυπο, την επωνυμία και το μενού της, αν και η εταιρεία θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα στη Ρωσία.

    Η McDonald’s είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι σταματάει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, όπου απασχολεί 62.000 άτομα.

    Η εταιρεία τόνισε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό της στη χώρα όσο αναζητά αγοραστή. Επαναβεβαίωσε την πρόβλεψή της για το τρέχον έτος και είπε ότι αναμένει το λειτουργικό περιθώριο να είναι στο 40% ως αποτέλεσμα της επιβάρυνσης από τη Ρωσία.

    Οι μετοχές της McDonald’s σημείωσαν άνοδο 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

    Διαβάστε ακόμη:

    McDonald’s: Κλείνει προσωρινά τα 850 καταστήματά της στη Ρωσία

     



    ΣΧΟΛΙΑ