• Business

    McArthurGlen – Smart Park: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά


    Γκρίζες ζώνες υπάρχουν στη δεύτερη φάση της επανακκίνησης του λιανεμπορίου, μετά την άρση των κυβερνητικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

    Για παράδειγμα, από αυτή την εβδομάδα επιτρέπεται η επαναλειτουργία καταστημάτων που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop), αλλά απαγορεύεται η λειτουργία όσων θεωρείται ότι λειτουργούν εντός εμπορικών κέντρων.

    Έτσι, στο πλαίσιο αυτό θα επαναλειτουργήσει μερίδα πολυκαταστημάτων όπως τα Notos Com, και το Attica στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα υπόλοιπα υποκαταστήματα που λειτουργούν εντός malls, θα περιμένουν κλειστά έως την 1η Ιουνίου, οπότε προβλέπεται η απελευθέρωση λειτουργίας τους.

    Την ίδια στιγμή, πρόβλεψη της ΚΥΑ της 3η Μαίου επιτρέπει τη λειτουργία καταστημάτων εντός εμπορικών πάρκων, outlets, και εμπορικών χωριών «υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές».

    Στο πλαίσιο αυτό επαναλειτούργησαν καταστήματα στον εμπορικό πόλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και από σήμερα Δευτέρα θα προστεθεί και η ΙΚΕΑ, αλλά και καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα.

    Να σημειωθεί ότι το Smart Park έχει ξεκινήσει σταδιακά τη λειτουργία του από την περασμένη Δευτέρα, ενώ δεν είχαν κλείσει καθόλου κατά την περίοδο του lockdown, το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και το φαρμακείο.

    Ανοιχτά ήταν τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport, The Athlete’s Foot, τα Admiral και το Dekathlon. Επίσης, λειτουργούσαν τα καταστήματα οπτικών Mark Aalen, το Kiosky’s, το Ελλάς Μέλαθρον Καφέ και το McDonald’s αποκλειστικά για take away.

    Από σήμερα ανεβάζουν ρολά και τα υπόλοιπα καταστήματα τα οποία αφορούν στην ένδυση και στα είδη σπιτιού.

    Αντιθέτως, το εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen, που γειτνιάζει θα παραμείνει κλειστό, μαζί με τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα της χώρας και αναμένεται να ανοίξει την 1η Ιουνίου μαζί με τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα.



    ΣΧΟΛΙΑ