• Business

    Δ. Κουτσολιούτσος: Οδήγησε στο χάος τη Folli Follie και τώρα ζητά 40 εκατ. ευρώ από την εταιρεία!

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Σημεία και τέρατα φέρνει στο φως για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου το πόρισμα της PwC για τη Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της PwC, στο πόρισμα «καταπέλτη» που εξέδωσαν, καταγράφουν με λεπτομέρεια τις πρωτοφανείς οικονομικές ατασθαλίες που φέρεται να  ενορχήστρωσε ο πατριάρχης της οικογένειας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας και πλήθος στελεχών.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αναφορά στις παρατηρήσεις που υπάρχουν στην έκθεση ελέγχου που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αξιώνει την καταβολή 40 εκατ. ευρώ από την εταιρεία για δάνεια που είχε χορηγήσει ο ίδιος σε θυγατρική του ομίλου στην Ασία κατά το παρελθόν.

    Παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει έγγραφα που αποδεικνύουν συγκεκριμένη συναλλαγή, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν πως η PwC δεν κατέστη δυνατόν να τα εντοπίσει και να τα επιβεβαιώσουν.

    Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν οι ανάλογες αποδείξεις για τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα συνεδριάζει το steering committee της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση νέου business plan για τη διάσωση της εταιρείας. Το συγκεκριμένο business plan θα παρουσιαστεί μαζί με τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2017 τη Δευτέρα στη νέα συνεδρίαση του ΔΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη το ανοιχτό ΔΣ και τη Δευτέρα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

    Tο διοικητικό συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μετά την έγκριση από το ΔΣ οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή αίτησης εξυγίανσης στον πτωχευτικό κώδικα, θα πρέπει να εγκριθούν από την γενική συνέλευση των μετόχων της Folli, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.



    ΣΧΟΛΙΑ