• Business

    Μασούτης: Τα πλάνα για το 2022 – Νέα καταστήματα, dark store στην Αθήνα και Οnline ανάπτυξη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου

    Θεόδωρος Γεροστεργιουδης. Γενικός Διευθυντής Μασούτης


    Τα σχέδια της Μασούτης για την επόμενη χρονιά περιγράφει στο mononews o γενικός διευθυντής της εταιρείας Θεόδωρος Γεροστεργιούδης.

    Η εταιρεία προγραμματίζει τουλάχιστον 5 νέα καταστήματα, κυρίως σε περιοχές που δεν έχει αυτή τη στιγμή παρουσία, προς τη Νότια Ελλάδα, καθώς και ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη.

    «Το 2022 επίσης θεωρείται κομβικό έτος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και την τεχνολογία. Προβλέπουμε μεγέθυνση των Online πωλήσεών μας για το νέο έτος, κάτι το οποίο θα γίνει με δύο τρόπους. Με επενδύσεις σε dark stores και μέσω στρατηγικών συνεργασιών» σημειώνει ο κ. Γεροστεργιούδης.

    Ήδη δρομολογείται η δημιουργία ενός dark store στην Αθήνα ενώ παράλληλα, αρκετές start up έχουν προσεγγίσει την εταιρεία για στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες και εξετάζονται. Σημειώνεται πως από το προηγούμενο έτος  η Μασούτης έχει ξεκινήσει συνεργασία με την πλατφόρμα box.gr.

    «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε σε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί»

    Η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα είχε διαψεύσει, όπως είχε γράψει το mononews, σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει περί εξαγοράς της. Αντίθετα, εμφανίζεται «έτοιμη να κινηθεί σε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί», προκειμένου να ενδυναμώσει το δίκτυό της.

    «Η Μασούτης είναι ένα μαγαζί «νοικοκυρέμενο», με ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και έτοιμη να «αρπάξει» οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί στην αγορά» τονίζει ο κ. Γεροστεργιούδης ερωτηθείς εάν βρίσκεται στα πλάνα του επόμενου έτους κάποια εξαγορά.

    Το ύψος του επενδυτικού πλάνου για το επόμενο έτος πέραν των νέων καταστημάτων, τις ανακαινίσεις και του dark store που δρομολογούνται, θα εξαρτηθεί και από ενδεχόμενες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην αγορά. Στρατηγικά πάντως η εταιρεία διαθέτει άνω των 25 εκατ. ευρώ το χρόνο για ανακαινίσεις των καταστημάτων της.

    Επίσης η Μασούτης τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε πρωτοβουλίες που αφορούν στο περιβάλλον.

    «Ιδιαίτερη χρονιά το 2021»

    Όπως επισημαίνει ο κ. Γεροστεργιούδης το 2021 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά για την εταιρεία για πολλούς λόγους καθώς συμπλήρωσε και τα 45 χρόνια από το ξεκίνημά της. Εκτιμά ότι όσον αφορά στον τζίρο η χρονιά θα κλείσει στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Μασούτης το 2020 διαμορφώθηκε στα 882,46 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, όπως προσθέτει, το 2021 ήταν μία διαφορετική χρονιά με πολλά «κύματα» καθώς το «καλό καλοκαίρι» που βοηθήθηκε από την αύξηση του τουρισμού, διαδέχθηκε ένα τρίμηνο με μεγάλες πιέσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και των διεθνών τιμών των πρώτων υλών.

    Ο ίδιος επισημαίνει η εταιρεία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τις τιμές. «Όλη η αγορά πέρασε σε ανατιμήσεις. Βέβαια το ποσοστό των ανατιμήσεων έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθεί από τα σούπερ μάρκετ. Είναι γύρω στο 3-5% μεσοσταθμικά, σε όλη την αγορά. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, με τους προμηθευτές, με διαπραγματεύσεις ενώ έχουμε «στοκάρει» προϊόντα για να καθυστερήσουμε να αγοράσουμε σε υψηλότερες τιμές καθώς διαθέτουμε την μεγαλύτερη αποθήκη στα Βαλκάνια, στην περιοχή Καβαλάρι».

    Ωστόσο όπως σημειώνει ο κ. Γεροστεργιούδης, η εταιρεία δεν έχει μετακυλήσει έως τώρα στις τιμές αυτές, το αυξημένο ενεργειακό κόστος, το οποίο επιβαρύνει την εταιρεία όλο αυτό το διάστημα ενώ αναμένει το επόμενο έτος εάν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στο μέτωπο αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Πηγές Μασούτη στο mononews: Δεν πουλάμε στο CVC – Κυνηγάμε εξαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ