• Business

    Η μεγάλη μάχη του τουρισμού. Γιατί η Ευγενία Χανδρή συζητά με την Marriot

    • NewsRoom

    Ευγενία Χανδρή, Επιχειρηματίας


    Παρόλο που η κρίση καλά κρατεί, ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, διαγράφει νέα πορεία με μετακινήσεις και αλλαγές στη ξενοδοχειακή σκακέρα. Όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, της μονάδας των ξενοδοχείων Χανδρή, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον όμιλο Marriott, με στόχο την ένταξη του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Metropolitan της Αθήνας στο δίκτυο του αμερικανικού κολοσσού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζυτήσεις δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την πώληση του ξενοδοχείου, αλλά εξετάζεται το πλαίσιο μιας συμφωνίας franchise, κατά την οποία η μονάδα θα χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Marriott ενώ η διαχείρισή του ξενοδοχείου θα Εξακολουθήσει να γίνεται από τον όμιλο Χανδρή.

    Πηγή προσκείμενη στη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας επιβεβαίωσε, εμμέσως, τις συζητήσεις, αποφεύγοντας να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συζητήσεις εξελίσσονται το τελευταίο εξάμηνο κι εντάσσονται στις προσπάθειες των μετόχων να ενταχθεί το γνωστό ξενοδοχείο σε μεγάλη διεθνή αλυσίδα ώστε να συνδεθεί με την δρομολογούμενη ριζική ανακαίνισή του.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων με την Marriott έχει τεθεί και το θέμα των απαραίτητων επενδύσεων, καθώς το μέγεθος των δωματίων του ξενοδοχείου είναι μικρότερο από τα νέα στάνταρ που έχει υιοθετήσει διεθνώς ο αμερικανικός όμιλος. Για το σκοπό αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε πέντε από τα δωμάτια του ξενοδοχείου προκειμένου να επιλεγεί το πρότυπο δωματίων στα οποία θα βασιστεί το πρόγραμμα ανακαίνισης.

    Έμπειρα στελέχη της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς, ωστόσο, εκφράζουν επιφυλάξεις για την τελική έκβαση των συζητήσεων, επικαλούμενοι την περίοδο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Όπως αναφέρουν, το 2000 βρίσκονταν και πάλι σε εξέλιξη συζητήσεις για το ίδιο ξενοδοχείο με το γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor αλλά η συμφωνία φέρεται να «χάλασε» λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.

    Άγνωστο παραμένει αν θα επηρεάσει και με ποιο τρόπο τις διαπραγματεύσεις για το «Metropolitan» η εξαγορά της Starwood (διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Μεγ.Βρετανία και Κινγκ Τζωρτζ της Πλ.Συντάγματος) από τη Marriott International.

    Η Marriott, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος διεθνής όμιλος που ενδιαφέρεται να εντάξει στο δίκτυό του το «Metropolitan». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την πόρτα του ομίλου Χανδρή χτύπησε για τον ίδιο λόγο τον Ιούνιο και η αλυσίδα Radisson Blu η οποία έχει εντάξει στο δίκτυό της και το ξενοδοχείο «Park» (Radisson Blu Park Hotel) στο Πεδίο του Άρεως.



    ΣΧΟΛΙΑ