• Business

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Πουλάει μετοχές της Meta, μετά την ανάκαμψη κατά 172% μέσα στο 2023

    • Bloomberg
    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta


    O τεχνολογικός κολοσσός της Meta, ύστερα από ένα δύσκολο 2022, κατάφερε να διαγράψει όλες τις ζημιές μέσα στο 2023 καθώς η τιμή της επιστρέφει στα επίπεδα ρεκόρ του 2021.

    Ο ιδρυτής της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ για πρώτη φορά, ύστερα από δύο χρόνια, πούλησε πάνω 682.000 μετοχές αξίας 185 εκατ. δολαρίων. Η πώληση έγινε από τις εταιρείες που διαχειρίζονται την περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας.

    H αξία της μετοχής της Meta ανέβηκε κατά 172% μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις που λίγες τεχνολογικές εταιρείες πέτυχαν, μεταξύ αυτών και η Nvidia.

    Ο Ζούκερμπεργκ εκμεταλλεύεται τα κέρδη από την πώληση μετοχών κυρίως για να χρηματοδοτήσει δικά του επιχειρηματικά κεφάλαια και επιστημονική έρευνα.

    Την τελευταία δεκαετία έχει προχωρήσει σε πωλήσεις μεγάλων πακέτων μετοχών, εκτός από το 2022, το οποίο ήταν καταστροφικό για την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

    Αντίθετα, το 2023 η αξία της μετοχής επανήλθει φλερτάροντας με τα υψηλά του 2021. Ο 39χρονος μεγιστάνας εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta, με το σύνολο της περιουσίας του να ανέρχεται στα  117,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε επίσης:

    Λουίς ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για πληθωρισμό: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη

    Spotify: Περικόπτει το 17% των εργαζομένων – Τρίτος κύκλος απολύσεων

    Roche: Εξαγοράζει την Carmot Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ