• Business

    Roche: Εξαγοράζει την Carmot Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche


    Η Roche Holding έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Carmot Therapeutics, με στόχο να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της με φάρμακα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

    Η Carmot αναπτύσσει ένα νέο είδος θεραπείας απώλειες βάρους, που αποτελεί το πιο δημοφιλές προϊόν στην φαρμακευτική βιομηχανία, και η απόκτηση του από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσε να την καταστήσει βασική ανταγωνίστρια της Novo Nordisk A/S.

    Η Roche συμφώνησε να πληρώσει έως και 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τρία φάρμακα που βρίσκονται σε κλινικό στάδιο για την παχυσαρκία και τον διαβήτη, καταβάλλοντας αρχικά 2,7 δισ. δολάρια και θα προβεί στη συνέχεια σε πρόσθετες πληρωμές ορόσημων ύψους έως 400 εκατ. δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

    Η Roche έχει μπει στην κούρσα των παγκόσμιων φαρμακευτικών κολοσσών, όπως η Pfizer και η AstraZeneca για την απόκτηση μεριδίου στην αγορά των προϊόντων απώλειας βάρους, που εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας στα 100 δισ. δολάρια.

    Έχει στόχο να στηρίξει τη σειρά των πειραματικών φαρμάκων της, καθώς τα πρωτοφανή κέρδη που εξασφάλισε από τις θεραπείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας φτάνουν στο τέλος τους.

    Μεταξύ των οικονομικών υποστηρικτών της Carmot Therapeutics είναι η Horizons Ventures, ο βραχίονας ιδιωτικών επενδύσεων του μεγιστάνα Li Ka-shing, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Η συμφωνία με την Telavant

    Το βασικό asset της Carmot είναι μια θεραπεία για την παχυσαρκία σε ασθενείς με και χωρίς διαβήτη τύπου 2.

    Με υποδόρια ένεση μία φορά την εβδομάδα, έχει τη δυνατότητα ως αυτόνομη και συνδυαστική θεραπεία να βελτιώσει την απώλεια βάρους και να επεκταθεί σε άλλες ενδείξεις, είπε η Roche.

    Τον Οκτώβριο η Roche Holding διέθεσε 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Telavant Holdings, εταιρείας που ανέπτυξε μία νέα θεραπεία για φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

    Με τη νέα συμφωνία, η Roche θα αποκτήσει όλα τα κλινικά και προκλινικά περιουσιακά στοιχεία της Carmot με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. ΕΗ συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Διαβάστε ακόμη:

    Big deal για την Roche: Εξαγοράζει την Telavant έναντι 7,1 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ