• Business

    Μαρινόπουλος: Μικρή αναβολή της υπαγωγής στο άρθρο 106 β

    • Αθηνά Λαρδή
    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Αναβολή, για το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα η Μαρινόπουλος από το δικαστήριο. Η αναβολή θα ζητηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η πολύπλοκη προεργασία που απαιτείται για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ.

    Αυτό το διάστημα εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που είχε υποβληθεί προ μηνών, αλλά ταυτόχρονα, κινούνται πλέον, μετά τη συμφωνία διάσωσης με την Σκλαβενίτης, οι διαδικασίες ένταξης στο άρθρο 106 βθ του πτωχευτικού κώδικα.

    Τα 3 κύρια σημεία, που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης

    Το σχέδιο προβλέπει τη διάσωση της Μαρινόπουλος, μέσω της διαδικασίας του άρθρου 106 του πτωχευτικού νόμου. Οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος, οι πιστώτριες τράπεζες και ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής «Σκλαβενίτης» συμφωνούν να εμφανίσουν στο δικαστήριο το εξής σχέδιο:

    1. Τα 475 εκατ. ευρώ (350 εκατ. δανεισμός και 125 εκατ. που θα βάλει η Σκλαβενίτης) θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα εταιρεία για κεφάλαιο κίνησης και εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές, που μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα εταιρική οντότητα, μαζί με το δίκτυο καταστημάτων. Στην νέα εταιρία θα περάσουν το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Μαρινόπουλος. Για τους προμηθευτές το κούρεμα το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.

    2. Το σύνολο, σχεδόν, της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ ( σ.σ χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 ), η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.

    3. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες συμφώνησαν να δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα είναι δεκαετές ballon (το μεγαλύτερο μέρος θα εξοφληθεί στη λήξη), με επιτόκιο μόλις 1,5%, καθώς οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-pies-ine-2-keries-kinisis-tou-sklaveniti-gia-na-epanaferi-ti-fimi-tis-eterias/72959

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/den-theli-kopo-theli-tropo-pente-mistika-epitichias-apo-ton-megistana-ton-zara-armancio-ortega/75432

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekato-epichirimaties-tha-chasoun-ton-elegcho-ton-eterion-tous-pii-vriskonte-sto-stochastro-ton-trapezon/75443

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ