• Business

    Mancinelli (Premier Capital) στο mononews: «Εξετάζουμε επέκταση του delivery για τα McDonald’s στην Ελλάδα»

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Simona Mancinelli, διευθύνουσα σύμβουλος της Premier Capital Hellas

    Simona Mancinelli, διευθύνουσα σύμβουλος της Premier Capital Hellas


    Την επέκταση της υπηρεσίας delivery και σε άλλα εστιατόρια, πέραν των καταστημάτων στο Σύνταγμα και στο Χαλάνδρι, εξετάζουν τα McDonald’s στην Ελλάδα.

    Όπως λέει στο mononews.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης της αμερικάνικης αλυσίδας γρήγορου φαγητού στην Ελλάδα, της Premier Capital Hellas, Simona Mancinelli, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή στα δύο εστιατόρια McDonald’s είναι ενθαρρυντικά και τονίζει πως μελετάται η επέκταση της υπηρεσίας και σε άλλα σημεία του δικτύου τους στην ελληνική αγορά.

    Η κ. Mancinelli σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας να εισέλθει στην κατ’ οίκον διανομή σημειώνει πως διαχρονικά τα McDonald’s είναι πάντα ταυτισμένα με την άνεση.

    «Τη δεκαετία του 1950, η McDonald’s εισήγαγε την έννοια της γρήγορης εξυπηρέτησης. Είκοσι χρόνια αργότερα, η McDonald’s παρουσίασε την υπηρεσία drive-thru. Σήμερα, με την υπηρεσία McDelivery, η McDonald’s αναγάγει την άνεση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο», αναφέρει η ίδια.

    Μάλιστα, η κ. Mancinelli χαρακτηρίζει το delivery έναν από τους πυλώνες για την περαιτέρω ανάπτυξή του ομίλου, τονίζοντας πως «με το McDelivery θα φέρουμε την εμπειρία McDonald’s κοντά σε περισσότερους καταναλωτές, στα σπίτια τους ή τον χώρο εργασίας τους».

    Όσον αφορά στην συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα efood.gr μέσα από την οποία γίνεται η είσοδος στο delivery, η επικεφαλής της Premier Capital Hellas επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτική φάση, και αφορά μόνο τα εστιατόρια στο Σύνταγμα και στο Χαλάνδρι.

    Υπογραμμίζει πάντως πως σκοπεύει να καλύψει τις προσδοκίες των καταναλωτών για «ζεστό, απολαυστικό φαγητό και γρήγορη εξυπηρέτηση, μέσα από τη συνεργασία με μια ισχυρή εταιρεία όπως είναι η efood».

    Τα McDonalds ενέταξαν την υπηρεσία της κατ’ οίκον διανομής (delivery) στο χαρτοφυλάκιό τους, πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Είχαν προηγηθεί δοκιμές την περίοδο των Χριστουγέννων από το κατάστημα του Συντάγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού.

    Η διανομή φαγητού κατ’ οίκον (delivery) μέσα από τις online πλατφόρμες σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, για κάποιες αλυσίδες η είσοδος στο delivery αποδείχθηκε σωτήρια, αφού χάρη σε αυτήν κατάφεραν να σταματήσουν την πτώση των πωλήσεών τους και να μετριάσουν τις απώλειες στη διάρκεια της κρίσης.

    Να σημειωθεί πως η Premier Capital Hellas λειτουργεί 24 καταστήματα McDonalds στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Premier Capital plc που έχει τη διαχείριση των εστιατορίων της McDonald’s σε Εσθονία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία.

    Η Premier Capital ανήκει στον όμιλο Hili Ventures Ltd, του Μαλτέζου επιχειρηματία Melo Hili ενός ομίλου με δραστηριότητες στους τομείς των logistics, μηχανικής (engineering), διαχείρισης ακινήτων και τεχνολογίας.



    ΣΧΟΛΙΑ