• Business

    Bernard Arnault: H περιουσία του Mr Louis Vuitton ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια

    • NewsRoom
    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Για πρώτη φορά η περιουσία του Bernard Arnault ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ο τρίτος άνθρωπος που ο πλούτος του φτάνει σε τόσο υψηλά επίπεδα και ο μοναδικός εκτός των ΗΠΑ. Οι άλλοι δύο είναι ο Elon Musk και ο Jeff Bezos.

    Ο Γάλλος μεγιστάνας και ιδρυτής του κολοσσού πολυτελών ειδών LVMH είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, φτάνοντας στα 201,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπου του κόσμου αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Elon Musk. Φέτος η περιουσία του αυξήθηκε κατά 39 δισ. δολάρια, λόγω της μεγάλης ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

    Στις αρχές του 2023, η μετοχή του ομίλου LVMH, σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ και η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε τα 400 δισ. δολάρια.

    Τον περασμένο μήνα η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας έως και 1,5 δισ. ευρώ.

    Σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 79,2 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, με το “χρυσό” brand της Louis Vuitton να εμφανίζει έσοδα 20 δισ. ευρώ.

    Η LVMH εξετάζει νέους τρόπους για να διατηρήσει τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων. Θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστικούς ομίλους όπως η Kering (ιδιοκτήτρια της Gucci), όρισε ως νέο σχεδιαστή ανδρικών ενδυμάτων τον διάσημο μουσικό παραγωγό και επιχειρηματία Pharrell Williams.

    Ο 49χρονος παραγωγός μπορεί να είναι γνωστός για την πορεία του στη μουσική, όμως εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της μόδας.

    Η εταιρεία streetwear Billionaire Boys Club καθώς και το brand παπουτσιών Ice Cream είναι δύο από τα επιχειρηματικά του βήματα. Και όλα αυτά έγιναν υπό την ομπρέλα της LVMH, καθώς ο Williams συνεργάστηκε με τον δημιουργικό διευθυντή Μαρκ Τζέικομπς για μια σειρά κοσμημάτων και γυαλιών ηλίου.

    Αργότερα αυτό τον μήνα ο όμιλος θα ανακοινώσει τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζαν Αρνό: Ο 24χρονος διάδοχος της LVMH, το πάθος του για τα ρολόγια και η αγάπη του για τα σπορ

    Richemont-Burberry: Στο στόχαστρο εξαγοράς από μεγάλους οίκους πολυτέλειας;



    ΣΧΟΛΙΑ