• Business

    Lufthansa: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες την Τετάρτη λόγω νέας απεργίας στα αεροδρόμια

    • Bloomberg
    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Αντιμέτωποι με τις απεργίες του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων θα έρθουν την Τετάρτη πάνω από 100.000 επιβάτες της Lufthansa, την ώρα που ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας αγωνίζεται να προσφέρει εναλλακτικές πτήσεις ή να υποκαταστήσει τις πτήσεις με σιδηροδρομικές μεταφορές.

    Ειδικότερα, η Lufthansa θα πραγματοποιήσει μόλις το 10% έως το 20% των περίπου 1.000 προγραμματισμένων πτήσεων στις 7 Φεβρουαρίου, όταν οι υπάλληλοι στο τμήμα αποσκευών, το προσωπικό φορτίου και άλλα πληρώματα υπηρεσιών εδάφους θα απεργούν, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανάρτησή της στο X.

    Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ σε περίπτωση ακύρωσης, καθώς τα γκισέ επανακράτησης δεν θα είναι στελεχωμένα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι το κύριο συνδικάτο υπηρεσιών της Γερμανίας Verdi κήρυξε απεργία από τις 4 το πρωί CET την Τετάρτη έως τις 7:10 π.μ. στις 8 Φεβρουαρίου, αφού απέρριψε τις προτάσεις της Lufthansa, όσον αφορά τα αιτήματά του για υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    Η Ver.di προκήρυξε 24ωρη απεργία, την 1η Φεβρουαρίου, διεκδικώντας αυξήσεις 2,80 ευρώ/ώρα και υψηλότερα μπόνους για τις υπερωρίες.

    Σύμφωνα με τους εργοδότες, η ικανοποίηση των αιτημάτων θα σήμαινε επιπλέον κόστος 250 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το τρέχον έτος.

    Σημειώνεται ότι αυτό είναι η νεότερο βήμα στο πλαίσιο ενός κύματος απεργιακών κινητοποιήσεων, το οποίο έχει δυσκολέψει τις μεταφορές στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το προσωπικό ασφαλείας σε αεροδρόμια, οι οδηγοί τρένων και το προσωπικό των τοπικών μεταφορών αποχώρησαν από την εργασία τους.

    Οι τρεις πρώτοι γύροι διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γερμανία: Απεργία σε 11 αεροδρόμια – Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται

    Adam Neumann: Ο billionaire που θέλει να ξαναγοράσει την χρεοκοπημένη του εταιρεία

    Honda και GM ανακαλούν πάνω από 1 εκατ. οχήματα – Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ