• Business

    Lufthansa: Νέα απεργία επηρεάζει πάνω από 200.000 επιβάτες

    • Bloomberg
    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Η νέα 48ωρη απεργία στο πλήρωμα εδάφους της Lufthansa, αναμένεται να διαταράξει τα ταξίδια για πάνω από 200.000 επιβάτες, ασκώντας πίεση στη γερμανική αεροπορική εταιρεία να διαπραγματευτεί μια συμφωνία.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το εργατικό συνδικάτο Verdi, κάλεσε το προσωπικό εδάφους της Lufthansa να αποχωρήσει από την εργασία του την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

    Σήμερα Δευτέρα δήλωσε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων.

    Από την άλλη, η Lufthansa απάντησε ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί σύντομα, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα αναστείλει την απεργία.

    Το προσωπικό εδάφους είναι μεταξύ των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών της Γερμανίας που έχουν απεργήσει για το ύψος των μισθών, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού και ο υψηλός πληθωρισμός τους επιβαρύνουν.

    Χιλιάδες επιβάτες και μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια επηρεάστηκαν τρεις φορές τον περασμένο μήνα μετά την απεργία του προσωπικού ασφαλείας και των πληρωμάτων εδάφους σε όλη τη χώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο ζήτησε αύξηση μισθών 12,5% και επιπλέον επίδομα πληθωρισμού 3.000 ευρώ για το προσωπικό εδάφους.

    Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Μαρτίου.

    Σημειώνεται ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αυτές τις ημέρες, πιθανότατα και από τις επιπτώσεις της απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι και στην Deutsche Bahn, τον γερμανικό σιδηρόδρομο, που διαπραγματεύεται επίσης τη βελτίωση του ωραρίου εργασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Lufthansa: Τριήμερη απεργία από το προσωπικό εδάφους

    Apple: Πρόστιμο-μαμούθ 2 δισ. δολάρια από την ΕΕ

    TSMC: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή – Σύμμαχος η τεχνητή νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ