• Business

    Lufthansa: Αγοράζει το 41% της χρεοκοπημένης Alitalia

    • NewsRoom
    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Στόχος της Lufthansa είναι να εξαγοράσει πλήρως τον ιταλικό αερομεταφορέα ITA Airways, την χρεοκοπημένη πρώην Alitalia. Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης, θα αγοράσει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανέφεραν η γερμανική εταιρεία και η ιταλική κυβέρνηση σε κοινή δήλωση, χωρίς να αποκαλύψουν οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.

    Ο γερμανικός αερομεταφορέας πλήρωσε περίπου 320 εκατ. ευρώ για μερίδιο 41%, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τα της συναλλαγής, και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συμμετοχή του στο 90% σε μεταγενέστερο στάδιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Μια ισχυρότερη ITA θα τονώσει τον ανταγωνισμό στην ιταλική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr.

    Σημειώνεται ότι η Lufthansa σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της σε 94 αεροσκάφη μέχρι το 2027, έναντι 71 τώρα, και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 5.500. Η ITA θα γίνει μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών κόμβων, που θα καθιερώσει τη Ρώμη ως σημαντικό αεροδρόμιο για τον όμιλο, με ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Όπως αναφέρει το business plan, τα έσοδα της ITA θα αυξηθούν σε 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2027 από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που αναμένονται για φέτος.

    Η Lufthansa επεσήμανε  ότι η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να πουλήσει το εναπομένον μερίδιό της στην ITA «μεσοπρόθεσμα εάν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι οικονομικοί στόχοι για καθαρό χρέος και EBITDA».

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσθήκη της ITA επεκτείνει τον στόλο της Lufthansa με γερμανικές, ελβετικές, αυστριακές και βελγικές αερομεταφορείς. Θα επιτρέψει στην εταιρεία να βελτιστοποιήσει τα προγράμματα πτήσεων σε ευρωπαϊκά δρομολόγια, ενισχύοντας τις αποδόσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

    Premia Properties: Κέρδη προ φόρων €3,5 εκατ. το α’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ