• Business

    Lockheed Martin: Άλμα σχεδόν 14% στις πωλήσεις α’ τριμήνου

    • NewsRoom
    Jim Taiclet, CEO Lockheed Martin

    Jim Taiclet, CEO Lockheed Martin (Πηγή: .lockheedmartin.com)


    Αύξηση σχεδόν 14% στις πωλήσεις του α’ τριμήνου ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Lockheed Martin, καθώς οι συνεχιζόμενες  γεωπολιτικές εντάσεις, οδηγούν ορισμένες χώρες στην αύξηση των αμυντικών τους δαπανών.

    Ειδικότερα, οι πωλήσεις στη μονάδα πυραύλων και ελέγχου πυρός, αυξήθηκαν κατά 25,3% σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ενισχύθηκαν από την έντονη ζήτηση σε συστήματα-βασικά όπλα που χρησιμοποιεί η Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

    Οι πωλήσεις στον τομέα της αεροναυπηγικής, τη μεγαλύτερη μονάδα της εταιρείας που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αυξήθηκαν κατά 9,2% στα 6,85 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι τριμηνιαίες καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άλμα στα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 15,13 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν πέρσι.

    Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου μειώθηκαν στα 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,39 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,69 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,61 δολάρια ανά μετοχή, από πέρυσι, λόγω του υψηλότερου κόστους που προέρχεται κυρίως από τις προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    «Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να επιτύχουμε τις οικονομικές προσδοκίες για ολόκληρο το έτος που θέσαμε τον Ιανουάριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed, Jim Taiclet.

    Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το σύνολο του έτους, προβλέποντας καθαρές πωλήσεις 68,5 έως 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη μεταξύ 25,65 και 26,35 δολαρίων ανά μετοχή.

    Σημειώνεται ότι τα κέρδη της Lockheed θεωρούνται «προάγγελος» για τον υπόλοιπο κλάδο, εν αναμονή των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τις Northrop Grumman και General Dynamics αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Lockheed “κέρδισε” ένα συμβόλαιο 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του οποίου θα αναπτύξει την επόμενη γενιά αναχαιτιστών, για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών από μια επίθεση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Reuters: Η Ελλάδα θα αγοράσει 35 ελικόπτερα Blackhawk από την Lockheed Martin – Σύμβαση 1,15 δισ. ευρώ

    Πολεμική Αεροπορία: Επιστρέφει στην Ελλάδα το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 Viper

    Lockheed Martin: Η τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρισε για πρώτη φορά μόνη της επί 17 ώρες ένα μαχητικό αεροσκάφος



    ΣΧΟΛΙΑ