• Business

    Linda Yaccarino: Πρώτη μέρα στο γραφείο για την καινούργια CEO του Twitter

    • Bloomberg
    Linda Yaccarino, CEO Twitter

    Linda Yaccarino, CEO Twitter


    Tην πρώτη της ημέρα ως διευθύνουσα σύμβουλος του Τwitter, ανακοίνωσε η Linda Yaccarino μέσω ενός tweet.

    «Συνέβη — η πρώτη μέρα επίσημα!», έγραψε στην πλατφόρμα. «Μείνετε συντονισμένοι».

    Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, εμπιστεύτηκε την Yaccarino, πρώην στέλεχος διαφημίσεων της NBCUniversal, για να βελτιώσει τη σχέση της εταιρείας με τα brands, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχασε μεγάλο μέρος των διαφημίσεων του μετά την εξαγορά του από τον δισεκατομμυριούχο.

    Το Twitter έχασε πρόσφατα δύο στελέχη που είχαν αναλάβει τη διασφάλιση του περιεχομένου της ιστοσελίδας για θέματα βίας, ρητορικής μίσους, πορνογραφίας και άλλου περιεχομένου που κάνει τις επιχειρήσεις να διστάζουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αυτή.

    Οι New York Times ανέφεραν νωρίτερα τη Δευτέρα ότι τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 88 εκατομμύρια δολάρια τις πέντε εβδομάδες από την 1η Απριλίου, πτώση 59% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ο Musk αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο και δήλωσε ότι θα κατείχε σε αυτό την θέση του CEO μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου ολοκληρώσει την οργανωτική του αναδιάρθρωση, την οποία έκρινε απαραίτητη για την ευημερία της εταιρείας.

    Τον Δεκέμβριο, ο Μusk ρώτησε τους οπαδούς του στο Twitter αν έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και το 57,5% απάντησε ναι.

    Ο δισεκατομμυριούχος θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος.

    O μεγιστάνας έχει ήδη φιλική σχέση με την Yaccarino, η οποία του πήρε συνέντευξη τον περασμένο μήνα σε ένα μεγάλο διαφημιστικό συνέδριο στο Μαϊάμι και τον αποκάλεσε «φίλο» στη σκηνή.

    Η Yaccarino εργάζονταν στην NBCUniversal από το 2011, ενώ νωρίτερα επί σχεδόν δύο δεκαετίες βρισκόταν στην Turner Broadcasting.

    Στην NBCUniversal, βοήθησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας ροής Peacock που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επέβλεψε ζωντανές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, ηγήθηκε συνεργασιών με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Snapchat, το YouTube και, φυσικά, το Twitter.

    Διαβάστε ακόμη:

    Linda Yaccarino: Ποια είναι η διάδοχος του Elon Musk για CEO στο Twitter

    Έλον Μασκ: Έρχονται δύσκολοι καιροί στην οικονομία – Αλλαγή «πλεύσης» στην Tesla

    Twitter: Στο 1/3 η αξία του από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

    ──────────────────

     



    ΣΧΟΛΙΑ