• Business

    Twitter: Στο 1/3 η αξία του από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

    • Bloomberg
    Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk

    Elon Musk


    Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk για να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Fidelity.

    Ο ίδιος ο Musk έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε υπερβολικά πολλά για το Twitter, το οποίο απέκτησε έναντι 44 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 33,5 δισ. δολαρίων σε ίδια κεφάλαια. Πρόσφατα είχε πει ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά σε σχέση με αυτά που πλήρωσε.

    Δεν είναι σαφές πώς η Fidelity υπολόγισε τη νέα, χαμηλότερη αποτίμηση ή εάν λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την εταιρεία.

    Η αμερικανική εταιρεία μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς του. Ακολούθησαν περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

    Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Musk.

    Οι απολύσεις, οι απρόβλεπτες αποφάσεις και οι προκλήσεις του Musk σχετικά με το περιεχόμενο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχαν ως αποτέλεσμα τα διαφημιστικά έσοδα να μειωθούν κατά 50%, όπως δήλωσε ο ίδιος τον Μάρτιο.

    Μια προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων με την πώληση συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών της πλατφόρμας είχαν εγγραφεί.

    Η επένδυση του Μusk στο Twitter ανέρχεται πλέον σε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, που χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του.

    Ο Μusk ξόδεψε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το 79% των μετοχών της εταιρείας πέρυσι.

    H τελευταία μείωση διαγράφει περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία των 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μusk, σύμφωνα με τον δείκτη.

    Παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του μεγιστάνα έχει αυξηθεί πάνω από 48 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής της μετοχής της Tesla κατά 63%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπρετόν: Το Twitter γύρισε την πλάτη στους ευρωπαϊκούς κανόνες – Κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα

    Η Twitter αποχωρεί από το πλαίσιο της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

    Linda Yaccarino: Ποια είναι η διάδοχος του Elon Musk για CEO στο Twitter

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ