• Business

    Linda Yaccarino: Ποια είναι η διάδοχος του Elon Musk για CEO στο Twitter

    • Bloomberg
    Linda Yaccarino, CEO Twitter

    Linda Yaccarino, CEO Twitter


    Το στέλεχος της NBCUniversal, Linda Yaccarino, βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει τη θέση του CEO του Twitter, ανέφερε η Wall Street Journal, μετά την ανακοίνωση του Elon Musk ότι βρήκε νέα επικεφαλής για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο ίδιος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας (Chief Technology Officer).

    Σε ένα tweet την Πέμπτη, ο Musk είπε ότι η νέα CEO της εταιρείας θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της.

    Η Yaccarino, η οποία είναι πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών στην NBCUniversal Media, δεν σχολίασε το θέμα και ένας εκπρόσωπος της NBCUniversal είπε ότι βρισκόταν σε πρόβες για την παρουσίαση της εταιρείας στους διαφημιστές την επόμενη εβδομάδα.

    Η Yaccarino εντάχθηκε στην NBCUniversal το 2011 μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Turner Broadcasting. Στην NBCUniversal, βοήθησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας ροής Peacock που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επέβλεψε ζωντανές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, ηγήθηκε συνεργασιών με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Snapchat, το YouTube και, φυσικά, το Twitter.

    Αν επιβεβαιωθεί η είδηση ότι η Yaccarino είναι αυτή που επέλεξε ο Musk, τότε το tweet του δισεκατομμυριούχου ήρθε σε μία μάλλον άβολη στιγμή για αυτήν.

    Η NBCUniversal έχει προγραμματίσει την ετήσια παρουσίασή της στους διαφημιστές στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

    Το event διαρκεί μία εβδομάδα και αφορά τις μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης που αρχίζουν να πωλούν διαφημίσεις για την τηλεοπτική σεζόν του φθινοπώρου.

    Οι φετινές παρουσιάσεις αντιμετώπισαν ήδη δυσκολίες από την απεργία των σεναριογράφων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις στην τηλεοπτική παραγωγή και στα προγράμματα.

    Tον περασμένο μήνα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην NBCUniversal, τμήμα της Comcast Corp., μετά την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της, Jeff Shell, λόγω καταγγελίας ενός υπαλλήλου για σεξουαλική παρενόχληση.

    Ο Μusk αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο.

    Τον Δεκέμβριο, ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter αν έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και το 57,5% απάντησε ναι. Ο δισεκατομμυριούχος θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος.

    O μεγιστάνας έχει ήδη φιλική σχέση με την Yaccarino, η οποία του πήρε συνέντευξη τον περασμένο μήνα σε ένα μεγάλο διαφημιστικό συνέδριο στο Μαϊάμι και τον αποκάλεσε «φίλο» στη σκηνή.

    Πρόσφατα, το Twitter και το NBCU επέκτειναν τη συνεργασία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Twitter: Ο Elon Musk προσέλαβε νέα CEO – Αναλαμβάνει σε έξι εβδομάδες



    ΣΧΟΛΙΑ