• Business

    Lavipharm: Γιατί επανασχεδιάζεται η δομή του ομίλου, το μέρισμα και τα νέα φάρμακα

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm


    Τόσο φέτος, όσο και τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση της Lavipharm υπό τον Τηλέμαχο Λαβίδα εργάζεται για την επιστροφή της ιστορικής φαρμακευτικής στον ίσιο δρόμο με επιστέγασμα τη διανομή μερίσματος από το 2025.

    Όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της Lavipharm στους θεσμικούς επενδυτές από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας κ. Βασίλη Μπαλιούμη τόσο η αύξηση κεφαλαίου πριν από περίπου δύο χρόνια, όσο και η αναδιοργάνωση που ακολούθησε έχουν σαν στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Lavipharm: Νέος CFO ο Βασίλης Μπαλούμης
    Βασίλης Μπαλούμης, CFO Lavipharm

    Οι μέτοχοι να παίρνουν το μέρισμά τους και η εταιρεία να επιτυγχάνει τους στόχους της. Νέα φάρμακα λοιπόν, προστίθενται στην φαρέτρα και επαναλανσάρονται στην αγορά, αλλά και νέες δραστηριότητες, όπως η διανομή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομιών κλίμακος, όπως η πώληση της φαρμακαποθήκης ή άλλων θυγατρικών.

    Στόχος επίσης, είναι να απορροφηθούν όλες οι δραστηριότητες από την εταιρεία, η οποία θα αποφασίζει για τις επόμενες κινήσεις.

    Όπως είπε ο κ. Μπαλιούμης σχεδιάζεται εκ νέου η εταιρική δομή και μετά τις πρόσφατες κινήσεις (π.χ. πώληση φαρμακαποθήκης) φαίνεται πως δεν έχει λόγο να διαθέτει θυγατρικές και σκοπό έχει να υπάρχει μόνο η μητρική που μαζί της θα έχει όλες τις δραστηριότητες, απλοποιώντας τη δομή και δημιουργώντας συνέργειες.

    Η εταιρεία δυναμώνει βάζοντας νέα φάρμακα στο οπλοστάσιό της, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή που αποκτήθηκαν ήταν ευκαιρίες.

    Στο πλαίσιο αυτό, η διάθεση του Lonarid και του Lonagnal θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα ενώ το Flagyl θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

    Την παραγωγή έχει αναλάβει η Famar καθώς το εργοστάσιο της Lavipharm θα επικεντρωθεί περισσότερο στα διαδερμικά.

    Μάλιστα, όπως τονίστηκε έχει γίνει παραγγελία δεύτερης μηχανής από τις ΗΠΑ, αλλά αναμένεται να φτάσει προς το τέλος του έτους.

    Μετά η παραγωγική δυναμικότητα θα διπλασιαστεί.

    Επίσης, για το Catapresan ο κ. Μπαλιούμης είπε  εξετάζεται η διάθεσή του σε άλλες χώρες, καθώς καταλυτικό ρόλο παίζει το μέγεθος της αγοράς, ο χρόνος που χρειάζεται για τις εγκρίσεις, δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν από τους μεγαλύτερους χρόνους, αλλά και ο συνεργάτης που πρέπει να επιλεγεί.

    Ως προς την κάνναβη τονίστηκε ειπώθηκε ότι τα μηνύματα από το πρώτο διάστημα της διάθεσης είναι ενθαρρυντικά (σ.σ. η κυκλοφορία ξεκίνησε τέλος Ιανουαρίου).

    Η εκτίμηση της Lavipharm για τις πωλήσεις της φαρμακευτικής κάνναβης φέτος ανέρχονται σε 8,5 εκατ. ευρώ και 10,6 εκατ. ευρώ το 2025.

    Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση για τις πωλήσεις συνολικά φέτος ανέρχονται σε 72,5 εκατ. ευρώ και 86,1 εκατ. ευρώ το 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Υπερδιπλασίασε τα καθαρά κέρδη το 2023 – Στα 50,9 εκατ. εκτοξεύθηκαν οι καθαρές πωλήσεις

    Πώς γύρισε το παιχνίδι ο Τηλέμαχος Λαβίδας

    Lavipharm: Διάθεση του πρώτου τοπικώς παραγόμενου προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης



    ΣΧΟΛΙΑ