• Μετοχές

    AXIA για Lamda: Η αύξηση κεφαλαίου εξακοντίζει το περιθώριο ανόδου της μετοχής στο… 78%!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Upside (περιθώριο ανόδου) 78% δίνει στη μετοχή της Lamda Development η Axia Ventures, μετά την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ.

    Σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2019 και τίτλο «Ελληνικό: ένα βήμα πιο κοντά», η Axia Ventures επιβεβαιώνει το rating της για την Lamda Development, δίνοντας σύσταση αγοράς (Buy) για τη μετοχή και τιμή στόχο τα 14,2 ευρώ ανά μετοχή (με βάση τον νέο αριθμό των μετοχών), γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 78% από τα τρέχοντα επίπεδα ΛΑΜΔΑ -0,71% 7,03.

    Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, σύμφωνα με την Axia Ventures, είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, εξέλιξη που θα έχει μεταμορφωτική επίδραση για την εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται ότι με την απόκτηση των μετοχών, η Lamda θα ξεκινήσει την ανάπτυξη των ακινήτων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, σε συνολική έκταση 6,2 εκατ. τ.μ., εκ των οποίων 2,7 εκατ. τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για οικιστικά, ξενοδοχειακά, εμπορικά έργα, γραφεία, χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού, αλλά και το καζίνο.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών της Axia Ventures, το έργο του Ελληνικού θα οδηγήσει στη δημιουργία Καθαρής Αξίας Ενεργητικού (NAV) (μετά τους φόρους) 2,4 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της εκτιμώμενης 20ετούς διάρκειας ζωής του project. Επομένως, όπως σημειώνουν, μια επένδυση στη Lamda προσφέρει έκθεση σε μια μοναδική ιστορία ανάπτυξης στον τομέα του real estate και, μάλιστα, σε μια οικονομία που ανακάμπτει.

    Η νέα τιμή στόχος για τη μετοχή της Lamda βασίζεται, όπως εξηγούν, στα εξής:

    i) στη NAV που θα έχει δημιουργήσει το έργο του Ελληνικού στο τέλος του πρώτου σταδίου ανάπτυξης του project (τέλος 2024)

    ii) στη NAV που θα δημιουργήσουν οι υφιστάμενες δραστηριότητες της Lamda μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

    Η συνολική Καθαρή Αξία Ενεργητικού που αναμένεται από αυτά τα δύο στοιχεία υπολογίζεται με σταθμισμένο μέσο κόστος κεφαλαίου 7% μέχρι το 2020. Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού που προκύπτει από τους υπολογισμούς των αναλυτών της Axia Ventures ανέρχεται σε 2,51 δισ. ευρώ ή στο ποσό των 14,20 ευρώ ανά μετοχή.

    Σημειώνεται ωστόσο ότι υπάρχει ένας βασικός πτωτικός κίνδυνος για την αποτίμηση που δίνουν, ο οποίος δεν είναι άλλος από μια σημαντική καθυστέρηση στην απόκτηση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και τον κίνδυνο εκτέλεσης που ενέχει ένα τόσο πολύπλοκο έργο.

    Στον αντίποδα, η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα για τη μετοχή σε περίπτωση που η Lamda προχωρήσει σε κοινοπραξίες για την ανάπτυξη του Ελληνικού, οι οποίες θα επιταχύνουν τον χρόνο ανάπτυξης του έργου, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών πώλησης (κυρίως των κατοικιών) στο Ελληνικό και μειωμένο ρίσκο εκτέλεσης, όπως επίσης και σε περίπτωση ταχύτερης συρρίκνωσης των αποδόσεων για τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα.



    ΣΧΟΛΙΑ