• Business

    Το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στο Χ.Α. χτύπησε ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου χτυπά το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών


    Την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κήρυξε σήμερα χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αύξησης κεφαλαίου (εκτός αυτών των πιστωτικών ιδρυμάτων), που έχει γίνει σε ελληνική επιχείρηση, ύψους 650 εκατ. ευρώ.

    Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, «η αύξηση κεφαλαίου είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει η μεγάλη ανάπτυξη στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό».

    Ο ίδιος, στο περιθώριο της εκδήλωσης που ακολούθησε στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου, δήλωσε αισιόδοξος ότι το έργο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

    Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην
    ιστορικά αξιοσημείωτου μεγέθους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε: «συνδέεται με μια σημαντική επένδυση με πρωτογενή δημιουργία αξίας αλλά και αναμενόμενα σημαντικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

    «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου προσθέτοντας «Θα θέλαμε να
    ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής σε μέγεθος Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελεί ένα μικρό πρώτο δείγμα της επίδρασης της επένδυσης στην Ελληνική οικονομία»

    Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε πως «H ανάπτυξη στη χώρα μας έχει πλέον σαφείς ενδείξεις επανεκκίνησης, ωστόσο για να απογειωθεί χρειάζονται επενδύσεις. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development είναι ενδεικτική, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επενδυτικών αποφάσεων των επιχειρήσεων, δίνει τα κατάλληλα θετικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος και θωρακίζει  περαιτέρω την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι η χώρα μας έχει μπροστά της ένα ευοίωνο μέλλον. Σε τούτη την συλλογική προσπάθεια  και οι τράπεζες θα είναι βασικοί αρωγοί».

    Την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη  και ιδιαίτερα μεγάλη  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματική εργασία των στελεχών της εποπτικής αρχής καθώς και αυτών της εκδότριας και των συμβούλων της, που συνέβαλαν στην σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Η κα Λαζαράκου αναφέρθηκε  σε μία σειρά εισηγήσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το αρμόδιο Υπουργείο για αλλαγές σε θέματα που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση και όχι μόνο, αλλαγών που στοχεύουν στην περαιτέρω θωράκιση του εγχώριου συστήματος της κεφαλαιαγοράς. «Η Επιτροπή
    Κεφαλαιαγοράς έχει δρομολογήσει μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές που αποβλέπουν τόσο στην ενίσχυση των θεσμών, όσο και στον εκσυγχρονισμό της αγοράς, ώστε να γίνει η Ελλάδα  ένας ελκυστικότερος τόπος επενδύσεων, όπως όλοι μας επιθυμούμε».



    ΣΧΟΛΙΑ