• Business

    Ψυρρής (Grid Telecom): Αύξηση των υποθαλάσσιων καλωδίων στην Ελλάδα – Νέες συνεργασίες στον χώρο των Data Centers

    Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής Grid Telecom


    «Το κοινό όραμα της Grid Telecom με τη Lamda Hellix, να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα διεθνή υποθαλάσσια καλώδια στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Διευθυντής της Grid Telecom, θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Γιώργος Ψυρρής, στο mononews αναφορικά με την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιριών.

    Πρόσφατα, Lamda Hellix και Grid Telecom ανακοίνωσαν την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας, όσον αφορά την κατασκευή του νέου Data Center στο Ηράκλειο της Κρήτης, με σκοπό να καταστεί το νησί κόμβος μεταφοράς και αποθήκευσης δεδομένων στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δύο εταιρείες έχουν δρομολογήσει μία σειρά επενδύσεων που αφορούν διηπειρωτικά, περιφερειακά και εθνικά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη.

    Ο κ. Ψυρρής τόνισε ότι η Grid Telecom ενισχύει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους ουδέτερους κόμβους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, ενώ επεσήμανε ότι η Grid βρίσκεται ήδη σε επαφή με πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Data Centers προκειμένου να χτιστούν νέες συνεργασίες.

    Το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που διαχειρίζεται η Grid Telecom σε ολόκληρη την Ελλάδα, ξεπερνά σήμερα τα 4.000 χιλιόμετρα και συνεχώς επεκτείνεται με στόχο να έχει υπερδιπλασιαστεί κατά την επόμενη πενταετία. Με τη δημιουργία μητροπολιτικών οπτικών δακτυλίων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η Grid Telecom έχει κατορθώσει να διασυνδέσει το δίκτυό της με τα μεγαλύτερα Data Centers της χώρας.

    Το δίκτυο οπτικών ινών της Grid Telecom διασυνδέει όλα τα ουδέτερα Data Centers ανοικτής πρόσβασης στην Ελλάδα, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και επεκτείνεται μέχρι τα διασυνοριακά σημεία διέλευσης με Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και Τουρκία ενώ, αναπτύσσεται προς επιπρόσθετους διεθνείς προορισμούς όπως την Ιταλία, Αίγυπτο αλλά σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης την νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    Οι επενδύσεις και οι συνεργασίες

    Εκτός από την επέκταση της συνεργασίας με τη Lamda Hellix η Grid Telecom έχει αναλάβει να τρέξει κι άλλα έργα στον δρόμο προς την ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας.

    Συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η Grid Telecom μέσα από την κοινοπραξία με την Τέρνα Ενεργειακή, συμμετέχει στο έργο Ultra Fast Broadband, ύψους 884 εκατ. ευρώ, με βάση το οποίο εκτιμάται ότι περισσότερα από 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με πολύ υψηλές ταχύτητες (100 Mbps / 1 Gbps).

    Συγκεκριμένα η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος των Lot 2, 4, 5 και 6 του έργου που αφορά συνολικά περίπου 490.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 37 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

    Προσφάτως η Grid Telecom επισφράγισε τη συνεργασία της με την Cinturion δημιουργώντας έτσι τον πρώτο ουδέτερο κόμβο ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με σημείο διασύνδεσης την Ελλάδα.

    Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom αναμένεται να προσφέρει στους πελάτες του καλωδιακού συστήματος TEAS ουδέτερη διασύνδεση ανοικτής πρόσβασης με χρήση τεχνολογιών αιχμής, καλύπτοντας τόσο την ευρωπαϊκή ήπειρο όσο και γεωγραφικές περιοχές πέραν αυτής.

    Το δίκτυο TEAS παρέχει σημαντικά και μοναδικά οφέλη, όπως χαμηλή υστέρηση μεταφοράς δεδομένων, ισχυρή εφεδρεία, προηγμένη κυβερνοασφάλεια και διασυνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Grid Telecom και Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη

    Lamda Hellix: Κόμβος μεταφοράς δεδομένων η Κρήτη – Επενδύσεις και νέες συνεργασίες



    ΣΧΟΛΙΑ