• Business

    Lamda Development: Συνεχίζει το φιλόδοξο σχέδιο για ένα «πράσινο» Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development


    Πρασινίζει ήδη το μεγάλο «πράσινο» έργο στο Ελληνικό με την ευρείας κλίμακας φύτευση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τo τέλος Μαρτίου!

    Με μια ακόμα κίνηση-έκπληξη, η Lamda Development αποφάσισε, να πρασινίσει το  χώρο του πρώην Διεθνούς αεροδρομίου φυτεύοντας εκατοντάδες δέντρα και χιλιάδες θάμνους, εκεί  όπου υλοποιείται η μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού.

    Oι νέες φυτεύσεις ξεκίνησαν από το μοναδικό Experience park, που τόσο έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

    Εκεί, όπου υπήρχαν ήδη θάμνοι και δέντρα το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε περισσότερο με τη φύτευση 180 επιπλέον δέντρων, κυρίως ελιές και κυπαρίσσια και 50.000 επιπλέον θάμνων.

    Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή.

    Τα vέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουμπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής.  Είναι  μεγάλου μεγέθους με ύψος που ξεπερνά τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους δημιουργεί  μια πράσινη κατάφυτη ζώνη γύρω από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή.

    Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του κτιρίου ΑΜΕΑ το 2023 το σύνολο της βλάστησης στον συγκεκριμένο χώρο θα ανέρχεται σε 12.000 φυτά και θάμνους καθώς και σε περισσότερα από 150 νέα δέντρα.

    Επιπλέον η Lamda δημιουργεί φυτώρια στα οποία θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2000 δέντρα που βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες. Τα δέντρα αυτά προκειμένου να προστατευθούν θα κρατηθούν στα φυτώρια και θα μεταφυτευθούν σε άλλους χώρους του έργου.

    Το φιλόδοξο σχέδιο της Lamda να πρασινίσει η περιοχή, μαθαίνουμε ότι θα συνεχιστεί και η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμα φορά  η εταιρεία που υλοποιεί την μοναδική επένδυση στο Ελληνικό μας αιφνιδίασε ευχάριστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνικό: Η μεγαλύτερη διαδραστική μακέτα στην Ελλάδα δείχνει την πορεία της ανάπλασης

    Χρυσωρυχείο για τη Lamda οι κατοικίες στο Ελληνικό: Ταμείο 300 εκατ. έως τα μισά του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ