• Business

    Lamda Development: Κέρδη με όχημα το Ελληνικό, «ξεπουλάει» σε Marina Tower και παραλιακές βίλες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Lamda Development: Την άνοιξη του 2022 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development


    Με όχημα το Ελληνικό – και ιδιαίτερα τις κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων στο Marina Tower – η Lamda Development κατέγραψε κέρδη ρεκόρ (224 εκατομμύρια ευρώ) για το Α΄ Εξάμηνο του 2021.

    Οι κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις υφιστάμενες προκαταβολές πελατών να προσεγγίζουν ήδη το ποσό των 700 εκ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, παρά τις ζημίες που καταγράφει στα εμπορικά κέντρα οι οποίοι αποδίδονται στα πολύμηνα lockdowns, η Lamda αναμένει ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, αφού σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών, και  κερδών στα καταστήματά της και αύξηση της επισκεψιμότητας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

    Συγκεκριμένα, η Lamda Development αναφέρει στα οικονομικά της αποτελέσματα πως οι κρατήσεις για το Marina Tower και τις παραλιακές βίλες ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές τις εκτιμήσεις, όπως προκύπτει από τις προκαταβολές που έχουν καταθέσεις μέχρι στιγμής οι πελάτες.

    Όσον αφορά το Marina Tower οι πελάτες της Lamda Development έχει ήδη καταθέσει προκαταβολές για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας με την εκτίμηση για τα δυνητικά έσοδα να ανέρχονται στα 338 εκατομμύρια ευρώ.

    Για τις Βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε 345 εκατομμύρια ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

    Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο είναι καλύτερες  καθώς η Lamda επισημαίνει πως ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων των Εμπορικών Κέντρων κατέγραψε αύξηση κατά 13% τον Ιούλιο και 28% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση.

    Επίσης, εκτιμάται πως τα καταστήματα των Εμπορικών Κέντρων βρίσκονται σε μία περίοδο ανάκαμψης και δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από την απόδοση τους κατά το Α’ Εξάμηνο του 2019 (η διαφορά κινήθηκε στο 10-15%).

    Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 25% των καταστημάτων των Εμπορικών Κέντρων κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, ενώ η επισκεψιμότητα σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 5% τον Ιούλιο και 22% τον Αύγουστο.

    Διαβάστε επίσης

    Lamda Development: Κέρδη ρεκόρ στο εξάμηνο με τη βοήθεια του Ελληνικού



    ΣΧΟΛΙΑ