• Business

    Κρι Κρι: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές – Νέες συνεργασίες σε Αγγλία και Ιρλανδία

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος


    Σε ανοδική πορεία συνεχίζει να βρίσκεται η εξαγωγική δραστηριότητα, προς τις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών, της βιομηχανίας γάλακτος Κρι Κρι. Με το λανσάρισμα του “My authentic Greek Yogurt” σε γνωστή αλυσίδα super market της Αγγλίας, η Κρι Κρι σηματοδοτεί την είσοδό της και στην αγορά των επώνυμων γιαουρτιών. Παράλληλα έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ιρλανδίας.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου το “My authentic Greek Yogurt” της Κρι Κρι βρίσκεται στα ράφια της Waitrose, ακολουθώντας το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα του «Κρι Κρι στραγγιστό & αγαπημένο» στην Ελλάδα.

    Η τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών στη Waitrose είναι επακόλουθο της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας της Κρι Κρι με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας. Επίσης, πρόσφατα ξεκίνησε νέα συνεργασία με τη Dunnes, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market στην Ιρλανδία, με προϊόντα γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.

    Σήμερα, το αναπτυσσόμενο δίκτυο εξαγωγών της Κρι Κρι περιλαμβάνει συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά super market. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω συνεργασιών, η Κρι Κρι πετυχαίνει μέση ετήσια αύξηση εξαγωγών 24%, τα τελευταία χρόνια. Ειδικά δε, για το 2017 οι εξαγωγές γιαουρτιού σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2016. Έτσι, πλέον, τα έσοδα από εξαγωγές ξεπερνούν το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξαγορά – μαμούθ: Η GlaxoSmithKline αγοράζει τμήμα της Novartis για 13 δισεκατομμύρια δολάρια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΕΧΑΕ: Κέρδη 27,4 εκατ. για το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fraport: Καθαρά κέρδη 13,5 εκατ. για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ