• Business

    Κωτσόβολος: Αποκλειστικές συζητήσεις ΔΕΗ με Curry’s

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Φέσσας, Ιδρυτής της Info Quest Technologies, Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Bαγγέλης Mαρινάκης, Όμιλος Μαρινάκη

    Θεόδωρος Φέσσας, Ιδρυτής της Info Quest Technologies, Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Bαγγέλης Mαρινάκης, Όμιλος Μαρινάκη


    Αποκλειστικές συζητήσεις για την εξαγορά της αλυσίδας Κωτσόβολος, ξεκινά με τη ΔΕΗ, ο βρετανικός όμιλος Curry’s.

    Οι πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για συζητήσεις με τη ΔΕΗ, γεγονός που αποκλείει στην παρούσα φάση τους άλλους δύο ενδιαφερόμενους για την γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών.

    Υπενθυμίζεται ότι στον σχετικό διαγωνισμό διεκδικητές ήταν η Quest του κ. Θεόδωρου Φέσσα, ο όμιλος Μαρινάκη σε σχήμα στο οποίο συμμετείχαν το Latsco FamilyOffice και ο επιχειρηματίας κ. Χάρης Καρώνης (Viva Wallet).

    Στην έως τώρα διαδικασία, την οποία οργανώνει ως σύμβουλος η Citi, οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση μέσω VDR σε οικονομικά δεδομένα της Κωτσόβολος. Μετά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών, η Curry’s εισήλθε σε διαδικασία αξιολόγησης.

    Η εταιρεία Κωτσόβολος σύμφωνα με την τελευταία οικονομική χρήση (έτος 2022-2023), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 733 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 12,1% ενώ παρά την ελαφρά κάμψη, τo λογιστικό EBITDA διαμορφώθηκαν σε 48,6 εκατ. ευρώ.

    Οπως είχε γράψει το mononews, αναφερόμενο στον σκοπό που έχει η ΔΕΗ για την αλυσίδα, η ΔΕΗ σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου λιανικής σχέδιο που εντάσσεται στο στρατηγικό της πλάνο για επαναπροσδιορισμό των εμπορικών δραστηριοτήτων της, με τον πελάτη στο επίκεντρο.

    Η απόκτηση των 95 καταστημάτων της Κωτσόβολος σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα, με υπερσύγχρονη υποδομή logistics και εξειδικευμένο προσωπικό στις πωλήσεις και προϊόντων συναφών με την ηλεκτρική ενέργεια εξυπηρετεί τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της ΔΕΗ  για τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε ένα ολοκληρωμένο utility που θα καλύπτει πλήρως τις νέες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάχη Φέσσα, Στάσση και Μαρινάκη για την εξαγορά της Κωτσόβολο

    Φέσσας (Quest): Η Κωτσόβολος και οι νέες επενδύσεις της ACS



    ΣΧΟΛΙΑ