• Ναυτιλία

    Κως: Διάσωση 19 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους

    • NewsRoom
    Σκάφος του Λιμενικού

    Σκάφος του Λιμενικού


    Το Λιμενικό ανακοίνωσε τον εντοπισμό και τη διάσωση 19 αλλοδαπών αλλά και τη σύλληψη του 21χονου διακινητή τους στην Κω.

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού

    Πρώτες πρωινές ώρες την 21-10-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται προς τις ακτές ν. Κω.

    Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του παραπάνω ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους.

    Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια επετεύχθη ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, όπου διασώθηκαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

    Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 “ Έκθεση” και 187 “Εγκληματική Οργάνωση” του Ποινικού Κώδικα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λιμενικό: Διαγωνισμός για την πρόσληψη 74 αξιωματικών

    Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: 11,5 εκατ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυση σπουδαστών

    ΙΟΒΕ: Προτεραιότητα η ενίσχυση του ναυτιλιακού επαγγέλματος στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ