• Business

    Κορρές: Αύξηση 8% στις πωλήσεις του 2018 – Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δ. Βιδάκης

    • NewsRoom

    Γιώργος Κορρές φαρμακοποιός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας “Κορρές”


    Η ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας και η εδραίωση του brand παγκοσμίως υπήρξε ο βασικός άξονας στρατηγικού σχεδιασμού για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ το 2018, στο πλαίσιο της σύμπραξης με τη Morgan Stanley Private Equity Asia και την εταιρεία Profex, οδηγώντας σε ανάπτυξη +8%. Το πλάνο μελλοντικής επέκτασης του Ομίλου τροφοδοτήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos Holdings – Μητρικής εταιρίας της ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ – κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης. Οι προοπτικές διεθνούς επέκτασης του Ομίλου αυτονόητα παραμένουν στο επίκεντρο και το 2019.

    Οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν το 2018 ανάπτυξη της τάξεως του 17%, συμμετέχοντας με ποσοστό 47% στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου. Οι τελευταίες ενισχύθηκαν συνολικά κατά 8%, ξεπερνώντας τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Το διεθνές δίκτυο επεκτάθηκε με τη σημαντική προσθήκη της Κίνας, μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά ορίζει τις τάσεις, με εξαιρετικές προοπτικές για την ΚΟΡΡΕΣ, όπως δείχνει η θετική αποδοχή των προϊόντων της κατά το λανσάρισμα της μάρκας το β’ εξάμηνο του 2018. Ειδικότερα, η ΚΟΡΡΕΣ αναδείχθηκε στις κορυφαίες νέες μάρκες σε επίπεδο ανάπτυξης κατά το λανσάρισμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tmall Global, το μεγαλύτερο online «department store» της κινεζικής αγοράς.

    Κορρές
    Γιώργος Κορρές φαρμακοποιός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας “Κορρές”

    Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές προτεραιότητας – Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία – συνέχισαν να καταγράφουν ανοδική πορεία – συνολικά +8% το 2018. Σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την έντονη διεθνή δραστηριότητα, ο Όμιλος εγκαινίασε δύο ακόμα νέες αγορές στην Ευρώπη – τη Μάλτα, δίνοντας έμφαση στο δίκτυο των φαρμακείων, και την Ιταλία, μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με το Marionnaud, ένα από τα σημαντικότερα perfumery chain της χώρας. Τα βασικά κανάλια διανομής στην Αμερική συνέχισαν να αναπτύσσονται με αυξητικούς ρυθμούς και η Ελλάδα παρέμεινε κορυφαία ανάμεσα στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ .

    Το 2018 σηματοδοτεί για τον Όμιλο την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εντατικού πλάνου ανάπτυξης και βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών, που εξασφάλισε την υγιή χρηματο-οικονομική θέση του σε μία εξαιρετικά απαιτητική οκταετία. Της προσπάθειας αυτής ηγήθηκε ο κος Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος, έχοντας οδηγήσει την ανάπτυξη του Ομίλου άνω του 40% ενάντια στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αναλαμβάνει πλέον τη νέα ιδιότητα του Συμβούλου Διοίκησης.

    Δημήτρης Βιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κορρές ΑΕ

    Ο κος Βιδάκης υπήρξε επικεφαλής της ομάδας διοίκησης της ΚΟΡΡΕΣ από το 2011. Με αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες, στρατηγική σκέψη, όραμα και στόχο την επιχειρηματική αριστεία, συνέβαλε στην ενίσχυση της θέσης του Ομίλου στην Ελλάδα και στην παγκόσμια αγορά, ενδυναμώνοντας σημαντικά τα μεγέθη στις αγορές προτεραιότητας, εγκαινιάζοντας νέες αγορές, επιτυγχάνοντας την υψηλή απόδοση των θυγατρικών εταιρειών σε Γερμανία και Αμερική και θέτοντας τις βάσεις για την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ομίλου, αυτή της στρατηγικής συμφωνίας με Morgan Stanley και Profex που χαράζει το αισιόδοξο μέλλον και προοπτικές του σε παγκόσμια κλίμακα. Από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης, ο κος Βιδάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του Ομίλου.

    Σε αυτήν την κομβική χρονική στιγμή επαναπροσδιορίζεται η δομή και η στρατηγική του Ομίλου υπό την κατεύθυνση του Γιώργου Κορρέ και της διοίκησης του Oμίλου. Ο κος Robert DeΒaker, κορυφαίο στέλεχος στη διεθνή αγορά καλλυντικών με σημαντική εμπειρία στον τομέα Ανάπτυξης & Στρατηγικής Brand και με την πορεία του στην εταιρεία Becca Cosmetics να έχει καταγραφεί ως η πιο πρόσφατη επιτυχία του, αναλαμβάνει το ρόλο του KORRES Brand Global President με στόχο την εδραίωση του Brand KORRES στις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές.

    Παράλληλα, διαμορφώνονται τέσσερις (4) Λειτουργικές Διευθύνσεις Ομίλου και τρεις (3) Γεωγραφικοί Άξονες Εμπορικής Εστίασης.

    Οι τέσσερις (4) Λειτουργικές Διευθύνσεις Ομίλου είναι:

    • Διεύθυνση Καινοτομίας (Innovation Division)
    • Διεύθυνση Branding & Marketing
    • Διεύθυνση Supply Chain
    • Οικονομική Διεύθυνση

    Οι τρείς (3) Γεωγραφικοί Άξονες Εμπορικής Εστίασης είναι:

    • Αμερική
    • Ευρώπη
    • Ασία

    Το νέο σχήμα και στρατηγική του Ομίλου αποτελούν το κατάλληλο υπόβαθρο για την ουσιαστική επέκταση και εμπορική επιτυχία της μάρκας ΚΟΡΡΕΣ σε σημαντικές διεθνείς αγορές που παρουσιάζουν εξαιρετικά περιθώρια ανάπτυξης για τον Όμιλο, υπηρετώντας το όραμα ενός παγκόσμιου Brand.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Nissos το σύνολο των μετοχών της Κορρές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός Χρηματιστηρίου η Κορρές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Nissos για την εξαγορά των μετοχών της Κορρές που δεν κατέχει



    ΣΧΟΛΙΑ