• Business

  Κωνσταντίνος Σιφναίος: «Η Gastrade στηρίζει την τοπική κοινωνία και την εξωστρέφεια της Αλεξανδρούπολης με δράσεις»

  Κωνσταντίνος Σιφναίος, CEO Gastrade

  Κωνσταντίνος Σιφναίος, CEO Gastrade


  Τη δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δύο παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ και την παροχή θέρμανσης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης -στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Gastrade– ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωστής Σιφναίος, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

  Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «με το έργο του LNG το οποίο θα ξεκινήσει και την εμπορική του λειτουργία σε περίπου δύο μήνες η Αλεξανδρούπολη πλέον αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, νέους ορίζοντες και νέες προοπτικές ανοίγονται για τους κατοίκους της» ο κ. Σιφναίος δήλωσε αναφορικά με τις εν λόγω πρωτοβουλίες «εμείς θέλουμε σ’ αυτή τη νέα εποχή για την πόλη να προχωράμε μαζί με την τοπική κοινωνία, θέλουμε να προχωρήσουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής των κατοίκων της πόλης και θα καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων της. Επικεντρωνόμαστε στο πιο πολύτιμο αγαθό της πόλης δηλαδή στα παιδιά και στη νεολαία της». Διευκρίνισε πως εφόσον κριθεί απαραίτητο σε βάθος χρόνου η εταιρία θα προχωρήσει και στη δωρεά και νέων παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ, σημειώνοντας πως ήδη έχουν προηγηθεί και άλλες σημαντικές χορηγικές δράσεις μεταξύ των οποίων η υποστήριξη της εκδήλωσης «Λευκές Νύχτες» του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως η Regatta και το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης αλλά και η ενίσχυση σωματείων της πόλης. Σε ότι αφορά στην παροχή θέρμανσης σε σχολεία του Δήμου δήλωσε πως «θα γίνει μετά από ειδική μελέτη καθώς αναπτύσσεται το δίκτυο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και σε συνεργασία βέβαια με τον Δήμο».

  «Ανάλογες δράσεις βέβαια θα συνεχίσουμε και στο μέλλον γιατί πιστεύουμε ότι αυτές απευθύνονται και ακουμπούν σ’ ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας της πόλης. Στο προσεχές διάστημα θα συνομιλήσουμε και με τοπικούς φορείς για να παρουσιάσουμε στο σύνολό του το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα καλύψει σημαντικές τοπικές ανάγκες και θα εναγκαλιστεί από την τοπική κοινωνία» διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gastrade. Τέλος, ευχαριστώντας τον κ.Ζαμπούκη για τη διαχρονικά αγαστή συνεργασία σημείωσε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρία θα μελετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στη διάρκεια του χρόνου, υπογραμμίζοντας «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, να στηρίξουμε την εξωστρέφεια στην Αλεξανδρούπολη, όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένες δράσεις που θα δώσουν ενέργεια στο μέλλον της πόλης».

  Γιάννης Ζαμπούκης: Ευθύνη μας να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους δημότες

  Πιο ώριμες από ποτέ χαρακτήρισε τις συνθήκες διαπραγμάτευσης και συνομιλίας με την Gastrade ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δηλώνοντας πως «δύο μήνες πριν την επίσημη πρώτη λειτουργία της μονάδας μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε όλα αυτά που λέγαμε το προηγούμενο μεγάλο χρονικό διάστημα…» και διευκρινίζοντας πως τα αιτήματα που ετέθησαν από τη δημοτική Αρχή αξιολογήθηκαν και ιεραρχούνται ως προς τη δυνατότητα και το χρόνο υλοποίησής τους από την εταιρία.

  Εξηγεί ότι η σκέψη για την πρόταση που αφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων προέκυψε μετά την απώλεια ενός παιδιού στο Διδυμότειχο εξαιτίας της έλλειψης της συγκεκριμένης μονάδας σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη συνέχεια την απώλεια δύο ακόμη παιδιών στην Ορεστιάδα και τη Θάσο. «Οκτώ μονάδες υπάρχουν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καμία στην Περιφέρειά μας και αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό και σπουδαίο είναι και πόσο χαίρομαι που ανταποκρίθηκε η εταιρία από την πρώτη στιγμή που ετέθη αυτή η πρωτοβουλία στο τραπέζι προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε ότι δεδομένης της δυνατότητας που δίνει το οργανόγραμμα του νοσηλευτικού ιδρύματος για συνολικά επτά εξοπλισμένες μονάδες η εταιρία εντός της επόμενης τριετίας προτίθεται να προχωρήσει και στην συμπλήρωση της αρχικής χορηγίας.

  Αναφορικά με την «τροφοδοσία με φυσικό αέριο διαρκώς όλων των εκπαιδευτικών μονάδων» διευκρίνισε πως σε όσες αναπτύσσεται το δίκτυο θα πηγαίνει και η αντίστοιχη ενίσχυση με φυσικό αέριο, υπογραμμίζοντας ότι με τη συγκεκριμένη χορηγία (σ.σ. θέρμανση των σχολικών κτιρίων) καλύπτεται μία σημαντική δαπάνη για τον προϋπολογισμό του Δήμου και στόχος είναι μετά την κάλυψη των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων να επεκταθεί η κάλυψη της θέρμανσης στις πανεπιστημιακές μονάδες αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

  Ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε και στην αποψινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα ασφάλειας, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και γενικότερα των εν δυνάμει συνεπειών στο οικοσύστημα της περιοχής, στα οποία όπως είπε θα δοθούν απαντήσεις από επιστημονική ομάδα. «Να επισημάνω την άμεση ανταπόκριση της εταιρίας για τη σημερινή απογευματινή συνάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο …Ευχαριστώ γιατί έρχεται μία επιστημονική ομάδα το απόγευμα η οποία ευελπιστώ ότι θα δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουνε και που είναι κυρίως θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, συνεπειών γενικότερα προς το οικοσύστημα της περιοχής αλλά και θέματα ασφάλειας …» Τέλος τονίζοντας τη δυναμική που αποκτά η πόλη τόνισε ότι η δημοτική Αρχή φέρει την ευθύνη εξασφάλισης του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους για τους δημότες και την πόλη η οποία όπως είπε «έχει ξεφύγει πλέον, εκεί που ήταν ένα σημείο περιφερειακό στο χάρτη μπαίνει στο επίκεντρο των γεγονότων, των εξελίξεων…». Στη σημερινή συνάντηση με επικεφαλής και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων συμμετείχαν ο Σταύρος Σταυράκογλου, ο Νικόλαος Γκότσης και ο Πολυζώης Δημάκης.

  Διαβάστε επίσης

  Παπαστράτος: Υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης στην Πεντέλη

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

  ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου  ΣΧΟΛΙΑ