• Business

    Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται

    ΕΛΤΑ

    ΕΛΤΑ


    Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ, λόγω της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η κυβερνοεπίθεση έγινε στα πληροφοριακά του συστήματα, ωστόσο μετά την άμεση αντίδραση και τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, περιορίστηκε και απετράπη η επέκταση της επίθεσης.

    Σε νεότερη ανακοίνωση η εταιρεία απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για να γνωρίζει ακριβώς το κοινό ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και ποιες όχι.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όλες αυτές οι λειτουργίες, όμως πλην των χρηματοοικονομικών θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ΕΛΤΑ Courier.

    Μάλιστα,  αναφέρεται ότι η αποκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν την αυριανή ημέρα μετά την αξιολόγηση των δεδομένων και γνώμονα την ασφάλεια του συστήματος και των συναλλαγών.

    Σχετικά με την παράδοση των συντάξεων και των επιδομάτων προς τους δικαιούχους, τα ΕΛΤΑ διαβεβαιώνουν ότι όλες οι συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους στην ώρα τους. Αναφορικά με τα επιδόματα, επίσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καταβληθούν στην ώρα τους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχει διαπιστωθεί καμία διαρροή προσωπικών πληροφοριών ή άλλων δεδομένων έως τώρα.

    Τέλος, σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί και η αλληλογραφία των ΔΕΚΟ, δεν επηρεάζονται και εξυπηρετούνται κανονικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ: Εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα

    ΕΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ