• Business

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα τα εγκαίνια της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τη Δευτέρα 10 Οκωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της παράδοσης της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας προς τον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Πρόκειται για το έργο που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom από το 2012. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 παραδόθηκαν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα-Κορυδαλός-Νίκαια) και δύο χρόνια αργότερα το έργο παραδίδεται πλήρες στο Δημόσιο καθώς σε λίγες ημέρες θα δοθούν στην κυκλοφορία οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

    Μέσω της επέκτασης αυτής θα συνδεθεί ο μεγαλύτερος λιμένας της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο και η μεταξύ τους απόσταση εκτιμάται στα 50 λεπτά.

    Επίσης, σημαντικά θα είναι τα οφέλη για το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, καθώς εκτιμάται πως θα εξυπηρετούνται 132.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση, ενώ θα μειωθεί η χρήση αυτοκινήτων κατα 23.000 και ο εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους.

    Διαβάστε επίσης

    Μετρό: Τον Οκτώβριο έρχεται η Γραμμή 3 στον Πειραιά – Στα σκαριά διαγωνισμοί για νέους συρμούς

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ