• Business

    Κύπρος: Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με τους CEOs της Chevron και της Noble Energy

    • NewsRoom
    Αναστασιάδης Κύπρος

    Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Κύπρου


    Tηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Chevron κ. Μάικλ Γουίρθ η οποία απέκτησε μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Noble Energy το μερίδιό της στο κοίτασμα Αφροδίτη είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Noble Energy κ. Ντέιβιντ Στόβερ, καθώς και αξιωματούχοι των δύο εταιρειών.

    Κατά την τηλεδιάσκεψη, οι εταιρείες επαναβεβαίωσαν τη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη στο πλαίσιο των στρατηγικών ενεργειακών τους σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Διαβεβαίωσαν παράλληλα για την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν με τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση του κοιτάσματος, παρά τη σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

    Εξέφρασαν, επίσης, την επιθυμία τους να επισκεφθούν την Κύπρο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις των αξιωματούχων των δύο εταιρειών και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις εταιρείες και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη των κοινών στόχων.

    Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ