• Business

    Kinvent: Το… διαμάντι του Αθανάσιου Κόλλια, το fund των 34 δισ. και η επένδυση του διάσημου ποδοσφαιριστή

    Αθανάσιος Κόλλιας, Kinvent


    Κάθε λίγο τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε για μία ελληνική startup η οποία κάνει μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός συνόρων, χρησιμοποίει καινοτόμα τεχνολογία, σηκώνει κεφάλαια πολλών εκατομμυρίων και αναπτύσσεται διαρκώς, ωστόσο ο πολύς κόσμος ειδικά στην Ελλάδα, δεν την έχει ακούσει ποτέ.

    Κάτι αντίστοιχο είναι και η Kinvent, το διαμάντι του Αθανάσιου Κόλλια, που κάνει θραύση ειδικά στην Γαλλία και δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα, ακόμα και ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάτοχος του Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας, Ραφαέλ Βαράν (Raphaël Varane), πραγματοποίησε την παρθενική του επένδυση σε αυτή την εταιρεία.

    Η Kinvent πέτυχε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μέχρι στιγμής για το 2024, καθώς σήκωσε κεφάλαια ύψους 17 εκατ. ευρώ, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Της επένδυσης ηγήθηκε η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Eurazeo, μια εταιρεία επενδύσεων η οποία έχει 34 δις. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια.

    Το fund απέκτησε μέσω της χρηματοδότησης μειοψηφική συμμετοχή στην Kinvent, παράλληλα με τους υφιστάμενους μειοψηφικούς μετόχους Uni.Fund, τη Sofilaro, τη BADGE και τον γνωστό κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Γαλλίας, Ραφαέλ Βαράν.

    Raphael Varane Instagram
    Raphael Varane Instagram

    Ποιο είναι το ελληνο-γαλλικό διαμάντι του Αθανάσιου Κόλλια

    Η Kinvent δραστηριοποιείται στις διασυνδεδεμένες λύσεις φυσιοθεραπείας και ιδρύθηκε από τον κ. Κόλλια το 2017 ενώ ήδη έχει προσελκύσει περισσότερους από 14.000 επαγγελματίες αποκατάστασης σε 68 χώρες.

    Έχοντας εμπορική έδρα το Μονπελιέ και παραγωγή στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει μια σειρά από διασυνδεδεμένες συσκευές, που μετρούν τη δύναμη, την ισορροπία και το εύρος κίνησης μέσω μιας μοναδικής εφαρμογής για τις βιομηχανίες αθλητικής απόδοσης, αποκατάστασης και ιατρικής.

    Η εταιρεία συνολικά απασχολεί 75 εργαζόμενους, με τους 45 να βρίσκονται στη Γαλλία, στο κομμάτι των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης hardware. Το 57% των εσόδων της Kinvent προέρχεται από διεθνή δραστηριότητα και καλύπτει 250.000 ασθενείς.

    Ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε το 2019, με την Kinvent να σηκώνει 500.000 ευρώ, ακολούθησε νέος γύρος το 2021, όταν και άντλησε συνολικά 6 εκατ. ευρώ από επενδυτές, τράπεζες και εθνικούς οργανισμός ενώ ο τελευταίος ήταν τον Ιανουάριο του 2024, όταν και σήκωσε 17 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα σε αυτόν το γύρο συμμετείχε ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Ράφα Βαράν. Ο οποίος μάλιστα στον λογαριασμό του στο LinkedIn αναφερόμενος στην Kinvent και έχοντας «ταγκαρισμένο» τον κ. Κόλλια, έγραψε «είμαι τόσο περήφανος που παρακολουθώ και είμαι μέρος της ανάπτυξης αυτής της πρωτοποριακής εταιρείας.

    Το KINVENT είναι η πρώτη μου επένδυση σε οποιαδήποτε νεοσύστατη επιχείρηση και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που η ομάδα της Eurazeo είναι τώρα επί ποδός για να βοηθήσει και να οδηγήσει την εταιρεία στα ύψη που της αξίζει να φτάσει».

    Με τα νέα κεφάλαια, η εταιρεία θα ανοίξει νέες πόρτες στις ΗΠΑ εντός του 2024, ενώ στα σκαριά έχει επέκταση και σε νέες αγορές. Ήδη δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Μεξικό, Ουρουγουάη, Τουρκία, Κίνα και Ινδία.

    Επίσης στα πλάνα βρίσκεται και η ανάπτυξη στην Θεσσαλονίκη ώστε να αυξήσουν τις δυνατότητες παραγωγής.

    Διαβάστε επίσης:

    Axelera AI: Η startup του Ευάγγελου Ελευθερίου που πρωταγωνιστεί στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

    Βίκτωρ Τροκούδης (Plum): Οι σπουδές στο Χάρβαρντ, η θητεία στη Morgan Stanley και το deal με τον Φ. Καραβία



    ΣΧΟΛΙΑ