• Business

    Kinder: Λουκέτο σε εργοστάσιο μετά τα κρούσματα σαλμονέλας

    • NewsRoom
    Kinder σοκολάτες


    Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της μονάδας παραγωγής στην περιοχή Άρλον (Arlon) του Βελγίου προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε εκατοντάδες προϊόντα Kinder στην Ευρώπη και την επιβεβαίωση της σύνδεσης με τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

    Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την ασφάλεια της τροφικής αλυσίδας του Βελγίου (Afsca) ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ανακαλούνται όλα τα προϊόντα Kinder που παρασκευάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενώ ανακαλείται και η άδεια παραγωγής.

    Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η σύνδεση των προβληματικών προϊόντων με το εργοστάσιο της Ferrero στην Arlon διαπιστώθηκε τέλη Μαρτίου.

    Από τα μέσα Δεκεμβρίου τα κρούσματα σαλμονέλας

    Την Πέμπτη, η Ferrero, η εταιρεία που παράγει και τις σοκολάτες Kinder, ανέφερε πως η παρουσία σαλμονέλας στη συγκεκριμένη μονάδα είχε διαπιστωθεί ήδη  από τις 15 Δεκεμβρίου και πως η εταιρεία είχε μπλοκάρει τόσο τις πρώτες ύλες όσο και τα τελικά προϊόντα, τα οποία δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά.

    Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, σε ολόκληρη την ΕΕ και στη Βρετανία έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 105 περιπτώσεις σαλμονέλας που συνδέονται με τα συγκεκριμένα προϊόντα.

    Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια ακολούθησαν Γαλλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Νορβηγία.

    Ανάκληση προϊόντων και στην Ελλάδα

    Η Ferrero προχώρησε σε προληπτική ανάκληση παρτίδων και στην Ελλάδα.

    «Aν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα, καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

    »Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr με τους κατωτέρω αναφερομένους αριθμούς παρτίδας, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

    Kinder ανάκληση παρτίδων

     

    »Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση.

    »Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση.

    »Εάν έχετε προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, καλείσθε να μην το καταναλώσετε. Παρακαλούμε κρατήστε το προϊόν και επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

    »Αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των τροφίμων με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ζητάμε συγγνώμη για την προκληθείσα αναστάτωση», ανέφερε η ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ferrero: Προληπτική ανάκληση παρτίδων Kinder στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ