• Business

    H Ferrero εντόπισε την πηγή της επιδημίας σαλμονέλας σε προϊόντα Kinder

    • NewsRoom


    Την προέλευση της επιδημίας της σαλμονέλας, που βρέθηκε σε προϊόντα της Kinder, εντόπισε η Ferrero σε φίλτρο στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Άρλον του Βελγίου.

    Το φίλτρο, στην έξοδο δύο δεξαμενών πρώτων υλών, έχει πλέον αφαιρεθεί.

    «Λυπούμαστε βαθύτατα για το πρόβλημα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Αρχές για τη συνεχιζόμενη συνεργασία και τις συστάσεις. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των τροφίμων και κάθε βήμα που έχουμε κάνει καθοδηγείται από τη δέσμευσή μας στη φροντίδα των καταναλωτών», αναφέρει η εταιρεία σε νεώτερη ανακοίνωσή της.

    Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 134 περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν αναφερθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, κυρίως σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

    «Η επιδημία χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό παιδιών που νοσηλεύονται, ορισμένα με σοβαρά κλινικά συμπτώματα όπως διάρροια με αίμα. Από τις συνεντεύξεις με ασθενείς και αρχικές αναλυτικές επιδημιολογικές μελέτες, έχουν προσδιοριστεί ως πιθανή οδός μόλυνσης συγκεκριμένα προϊόντα σοκολάτας. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω προηγμένων τεχνικών μοριακής τυποποίησης. Επειδή η συγκεκριμένη μέθοδος ελέγχου δεν εκτελείται τακτικά σε όλες τις χώρες, ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην εντοπιστούν», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

    Σε χώρες όπου αναφέρονται κρούσματα, διεξάγονται περαιτέρω έρευνες από τις αρχές δημόσιας υγείας και ασφάλειας τροφίμων για να εντοπιστεί η αιτία και η έκταση της μόλυνσης και να διασφαλιστεί ότι τα μολυσμένα προϊόντα δεν διατίθενται στην αγορά.

    Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια ακολούθησαν Γαλλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Νορβηγία.

    Η Ferrero προχώρησε σε προληπτική ανάκληση παρτίδων και στη χώρα μας.

    «Aν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα, καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

    Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr με τους κατωτέρω αναφερομένους αριθμούς παρτίδας, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

    Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση.

    Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση.

    Εάν έχετε προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, καλείσθε να μην το καταναλώσετε. Παρακαλούμε κρατήστε το προϊόν και επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

    Αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των τροφίμων με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ζητάμε συγγνώμη για την προκληθείσα αναστάτωση», ανέφερε η ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ferrero: Προληπτική ανάκληση παρτίδων Kinder στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ