• Business

    Κέκροψ: Ανατροπή από Άρειο Πάγο για τα 300 στρέμματα στο Ψυχικό – Βουτιά 30% για τη μετοχή

    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Στο -29,97% έχει κλειδώσει η μετοχή της Κέκροψ στο Χρηματιστήριο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανατροπή στην απόφαση του Αρείου Πάγου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκε η Κέκροψ ΚΕΚΡ -1,86% 1,58 αναφορικά με την έκταση των 300 στρεμμάτων στο Παλιό Ψυχικό.

    Η είδηση έχει επηρεάσει την τιμή της μετοχής στο ταμπλό η οποία σημειώνει πτώση της τάξεως του 30%, στα 2,18 ευρώ με περισσότερα από 121 χιλιάδες κομμάτια και υψηλό 52 εβδομάδων τα 3,31 ευρώ. Η πτώση ξεκίνησε από τα 3,17 ευρώ.

    Η δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί 32 χρόνια. Η τελευταία πράξη ήταν η Αίτηση την οποία κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου.

    Πηγές από την Κέκροψ ανέφεραν ότι δεν είναι ευκρινές με την πρώτη ματιά τι ακριβώς λέει η απόφαση. Θα πρέπει να μελετηθεί ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια η επόμενη κίνηση της εταιρείας. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η υπόθεση δεν κλείνει. Η Κέκροψ έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εκ νέου.



    ΣΧΟΛΙΑ