• Business

    Κέκροψ: Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα 300 στρέμματα στο Π. Ψυχικό

    • NewsRoom
    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.», εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείου»), γνωστοποιεί ότι συζητήθηκε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2020 ενώπιον του Αρείου Πάγου η Αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής αποφάσεως.

    Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναφορικά με την πορεία της υποθέσεως.

    Υπενθυμίζεται πως η δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί 32 χρόνια. Η τελευταία πράξη ήταν η Αίτηση την οποία κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο ενώπιον του Αρείου Πάγου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία η εταιρεία δικαιώθηκε. Ημερομηνία δικασίμου προσδιορίστηκε η 23η Σεπτεμβρίου 2020.

    Βάσει των σημερινών δεδομένων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται τον Ιανουάριο του 2021. Στη συνέχεια η Κέκροψ θα χρειασθεί 12 με 18 μήνες για τις μελέτες και τις εγκρίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη που σχεδιάζει και αφορά στη δημιουργία πολυτελών κατοικιών (η περιοχή του Παλαιού Ψυχικού έχει μόνον οικιστικές χρήσεις) με παράλληλη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου που θα περιλαμβάνει πιθανόν και αθλητικές εγκαταστάσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ