• Business

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Απολογία Καίτης Κουτσολιούτσου: Μίλησε στην ανακρίτρια για τις κούτες με τον «κρυμμένο θησαυρό» της Folli Follie και τον ετήσιο μισθό του μισού εκατομμυρίου!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, Eurokinissi


    Όταν, στις 5 του περασμένου Ιούνη, η ανακρίτρια της Folli Follie έκανε έφοδο στη μονοκατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Κηφισιά ίσως να έψαχνε κάτι περισσότερο από laptop και 10.000 ευρώ σε μετρητά.

    Αλλά μετά από 4 ώρες ερευνών, ουδέν εκατομμύριο ανευρέθη θαμμένο στο κήπο, καμιά κρύπτη με τιμαλφή στο υπόγειο, κανένας ανεκτίμητος πίνακας στο πατάρι.

    Εν ολίγοις: «Ανθρακες» ο θησαυρός!

    Κι ύστερα ήρθαν οι φωτογραφίες. Με τις σφραγισμένες κούτες σε αποθήκη εταιρείας στην Αττική και δημοσιεύματα να επιμένουν ότι σε αυτές τις κούτες κρύβει η οικογένεια το χαμένο θησαυρό της Folli Follie.

    Στις 9 του Σεπτέμβρη, όταν η Καίτη Κουτσολιούτσου βρέθηκε απολογούμενη απέναντι στην ανακρίτρια, το… μυστήριο του χαμένου θησαυρού «λύθηκε». Ίσως η ακόλουθη να ήταν η μόνη ερώτηση που δεν περίμενε η πρώην αντιπρόεδρος της Folli Follie αλλά η ανακρίτρια την υπέβαλε:

    Ανακρίτρια: Σύμφωνα με δημοσίευμα φέρεστε να διατηρείτε σε αποθήκες της εταιρίας Hertz το χαμένο θησαυρό της Folli Follie. Τι αφορούν οι κούτες που βρίσκονται στις συγκεκριμένες αποθήκες;

    Καίτη Κουτσολιούτσου: Πρόκειται για μία αποθήκη που παραχώρησε η φίλη μου η κυρία Β…, στην οποία βρίσκεται η οικοσκευή από το διαμέρισμα που διατηρούσαμε στο Hong Kong καθώς και ρούχα. Μάλιστα οι κούτες αυτές έχουν γραμμένο απέξω το περιεχόμενό τους. Σημειωτέον ότι το αμπαλάρισμα της οικοσκευής έγινε από μεταφορική εταιρεία και δεν ήμουν παρούσα.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με την απολογία της συζύγου του ιδρυτή της Folli Follie, την οποία σήμερα αποκαλύπτει το mononews, το ζευγάρι, επιστρέφοντας άρον άρον από την Ασία, μετά την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2018, «άδειασε» το διαμέρισμα του στο Χόνγκ Κόνγκ και πήρε μαζί του και την οικοσκευή.

    Ισως όχι τυχαία, η Καίτη Κουτσολιούτσου τονίζει στην απολογία της ότι «δεν ήταν παρούσα στο αμπαλάρισμα». Μια επιφύλαξη δηλαδή την αφήνει… Μη και ανοιχθούν οι κούτες και μέσα δεν βρεθούν μόνο κατσαρολικά και μαχαιροπήρουνα.

    «46.000 ευρώ ο μηνιαίος μισθός από τη FF”

    Τη μέρα που οι κραυγές δυσαρέσκειας της για την ανακρίτρια είχαν ακουστεί μέχρι το δρόμο, έδωσε η Καίτη Κουτσολιούτσου την απολογία που σήμερα παρουσιάζει το mononews. Hταν η μέρα που η 75χρονη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων παρέα με τον σύζυγο και το γιο της. Και έφυγε μόνη της. Σε εκείνην επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και εγγυοδοσία. Στον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο μία προσωρινή κράτηση στη φυλακή.

    Η 35η ανακρίτρια Κ.Αλεξοπούλου αφού πρώτα διάβασε το απολογητικό υπόμνημα των 32 σελίδων, υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στην κατηγορουμένη. Και έμαθε ότι μία εργασία στο καλλιτεχνικό-δημιουργικό τμήμα μιας εταιρείας, η παρακολούθηση των τάσεων της μόδας και ο έλεγχος της αισθητικής των καταστημάτων και των πωλητριών τους, μπορεί να σου αποφέρει ετήσιο μισθό μισό εκατομμύριο ευρώ.

    Πώς μετά να μην πίνεις κρασιά 60.000 δολαρίων;

    Ανακρίτρια: Με ποιον τρόπο εξασφαλίζατε τον έλεγχο των εταιρειών στην Ασία;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Εγώ ήλεγχα τα μαγαζιά όσον αφορά την αισθητική τους, τις πωλήτριες κλπ.

    Ανακρίτρια: Ποιες οι αμοιβές σας στη μητρική και στον υπο- όμιλο της Ασίας; Είχαν εισπραχθεί οι αμοιβές;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Στην Ασία λάμβανα 35.000 ευρώ το μήνα και στην Ελλάδα 11.000 ευρώ το μήνα και 11.000 ευρώ του συζύγου, συνολικά 22.000 ευρώ. Στην Ασία όμως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σταμάτησα να λαμβάνω την αμοιβή μου λόγω ύφεσης της αγοράς και για περικοπή των εξόδων.

    Πέραν των παχυλών αμοιβών, οι απολογίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχουν άλλο ένα κοινό σημείο: όλοι τους έχουν πολλούς και πολύ καλούς συγγενείς και φίλους. Από τα δικά τους δανεικά συντηρείται, κατά δήλωση της, η οικογένεια τα τελευταία χρόνια.

    «Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα, δεν μου έλεγαν»

    Η αντιπρόεδρος της Folli Follie την περίοδο των εικονικών εταιρειών και των «φουσκωμένων» οικονομικών εσόδων, μόνο σε τρεις απαντήσεις της στην ανακρίτρια δεν είπε τη λέξη «δεν»… «Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα, δεν με ενημέρωναν».

    Προς επίρρωση δε, της άγνοιας της για το τι συνέβαινε και του… τιμητικού και όχι ουσιαστικού ρόλου της στη διοίκηση του Ομίλου, η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε πως δεν ξέρει ούτε από οικονομικά στοιχεία, ούτε από μετοχές και χρηματιστήρια.

    Ανακρίτρια: Λάμβαναν χώρα συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου; Ποια ήταν η ενημέρωση σας για τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών του ομίλου και από ποιον προερχόταν αυτή η ενημέρωση;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Εγώ δεν ήμουν παρούσα σε συνεδριάσεις του ΔΣ με τις οποίες εγκρίνονταν οι ετήσιες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Δεν ενημερωνόμουν για τα οικονομικά στοιχεία αλλά είχα εμπιστοσύνη στους οικονομικούς διευθυντές στην Ασία. Δεν ήξερα κανέναν παρά μόνο τον Tonio.

    Ανακρίτρια: Για ποιο λόγο φέρεστε να είστε στο οργανόγραμμα στην Ασία στο Finance;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Εγώ δεν έχω ιδέα. Μπορεί να με είχαν βάλει τιμητικά. Στην Ασία τα φρόντιζαν όλα ο Μπεγιέτης με τον Tonio.

    Ανακρίτρια: Για ποιο λόγο έλαβε δάνειο από την Petrus ο σύζυγό σας;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Από ό,τι μου είπε, γιατί έληγαν τα margin, τα οποία δεν γνωρίζω τι είναι, και έπρεπε να πληρωθούν οι τράπεζες.

    Ανακρίτρια: Ποιες οι ενέργειες σας για να προστατευτεί το επενδυτικό κοινό μετά την παρουσίαση της έκθεσης της QCM; Για ποιο λόγο επέμεναν ο σύζυγος και ο γιος σας να εκδίδουν ανακοινώσεις διαψεύσεις; Τι γνωρίζατε σε εκείνο το στάδιο;

    Κ.Κουτσολιούτσου: Δεν είχα ιδέα. Δεν είχα ποτέ ανακατευθεί ούτε με χρηματιστήριο, ούτε με μετοχές και δεν ήξερα τίποτα.

    Την ίδια γραμμή, της απόλυτης άγνοιας για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, επανέλαβε και στη σύντομη συμπληρωματική της απολογία πριν από ένα μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκλειστικό: Οι 2 απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie: «Κατηγορούμαι για μικροπράγματα. Ζω με δανεικά. Απεχθάνομαι τη χλιδάτη ζωή»

    Υπόθεση Folli: Γιατί ξανακτυπάει η «καμπάνα» των ποινικών ευθυνών για Χαράλαμπο Γκότση και στελέχη της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς

    Άρθρο παρέμβαση για τη Folli Follie: Ο εισαγγελέας να καλέσει τους κ. Γκότση και Αυλωνίτη- Έτσι θα μάθουμε όλη την αλήθεια



    ΣΧΟΛΙΑ