• Business

    Κάρτα εργασίας: Το νέο ηλεκτρονικό απουσιολόγιο σε τράπεζες-σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom


    Ένα νέο μέτρο αναμένεται να εισαχθεί σύντομα σε κλάδους της οικονομίας, και θα αφορά την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας που θα παρέχεται στους εργαζομένους.

    Πρόκειται επί της ουσίας για μια κάρτα εισόδου-εξόδου των υπαλλήλων, η οποία θα συνδέεται με online σύστημα με το «Εργάνη ΙΙ».

    Η εφαρμογή σε πρώτο στάδιο θα γίνει πιλοτικά, από τα μέσα Μαΐου κι έπειτα, στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Κατά πληροφορίες θα δοθεί όμως και ένα περιθώριο 2-3 μηνών προκειμένου οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καταλλήλως.

    Με τη νέα κάρτα θα ελέγχεται άμεσα και real time η ώρα εργασίας των υπαλλήλων, προκειμένου να υπολογίζονται και οι αντίστοιχες αμοιβές, ενώ θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις υπερωρίες και την υπερεργασία.

    Παράλληλα, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το «ψηφιακό ωράριο», που επί της ουσίας θα είναι ένας ηλεκτρονικός «πίνακας» με τα σχήματα του ωραρίου και τις εκάστοτε τροποποιήσεις.

    Το σύστημα θα είναι εύκολο στη χρήση και αυτοματοποιημένο, έτσι ώστε όλα τα δεδομένα να καταγράφονται με λίγα μόλις κλικ.

    Το μέτρο της ηλεκτρονικής κάρτας είχε νομοθετηθεί ήδη από το 2011, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.



    ΣΧΟΛΙΑ