• Business

  Καριέρα: Εξαγοράζει την Careerbuilder – Πλατφόρμα με εργασία σε 10 διαφορετικές χώρες

  Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO της Kariera.gr


  Επεκτείνει την παρουσία του το Kariera Group εξαγοράζοντας την Careerbuilder LLC και προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες.

  Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

  «Η Καριέρα Α.Ε., εταιρεία τεχνολογίας με παρουσία πάνω από 25 χρόνια στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιουργώντας το Kariera Group.

  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «χτίζοντας πάνω στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσω της συνεργασίας με περισσότερες από 15.000 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό, το Kariera Group επεκτείνει, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, την παρουσία του προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες.

  Το Kariera Group στη νέα του μορφή θα έχει πάνω από 300 εργαζομένους, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

  Αυτή η στρατηγική κίνηση αποτελεί μέρος της συστηματικής προσπάθειας του Kariera Group να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας με την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε εργοδότες που θέλουν να ξεχωρίσουν.

  Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κορυφαία sites εύρεσης εργασίας, υπηρεσίες Executive Search και Recruiting, εκδηλώσεις με φυσική ή virtual παρουσία όπως οι Ημέρες Καριέρας, παροχή δεδομένων σχετικά με την εργασία, υπηρεσίες Upskilling/Reskilling, δημιουργία communities ταλέντου, Employer Branding, Software Διαχείρισης Προσωπικού κ.ά.

  Η Καριέρα ΑΕ ιδρύθηκε το 1997 από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη και τον Φάνη Ρήγα, δημιουργώντας το kariera.gr, τον ηγέτη στην αγορά των job boards στην Ελλάδα. Το 2007 υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που πουλήθηκε σε πολυεθνική, περνώντας στην ιδιοκτησία της CareerBuilder L.L.C.. Δεκατρία χρόνια μετά, το 2020, η επιχείρηση εξαγοράστηκε, γυρίζοντας σε ελληνικά χέρια, από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, έναν από τους δύο ιδρυτές του, και τους αδελφούς Παντελιάδη.

  Το 2021 το επενδυτικό σχήμα εξαγόρασε την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού, και το 2022 τη Workathlon που εξειδικεύεται στις ανάγκες των εργοδοτών του τουριστικού κλάδου. Από το 2020 η ΚΑΡΙΕΡΑ Α.Ε. έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της στην Ελλάδα και τετραπλασιάσει τον αριθμό απασχολουμένων σε αυτή. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα, τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα και εξειδικευμένο προσωπικό, το Kariera Group είναι έτοιμο να εξάγει την τεχνολογία, τεχνογνωσία και το διευρυμένο portfolio υπηρεσιών του σε όλες τις αγορές του εξωτερικού που πλέον δραστηριοποιείται.

  “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συναρπαστική εξέλιξη και τη δημιουργία του Kariera Group”, δήλωσε ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. “Σε μια εποχή όπου το remote working, η τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η διεθνής κινητικότητα του ταλέντου δυσκολεύει τους εργοδότες παγκοσμίως στο να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς προσωπικό, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο συνδυάζοντας την πρόσβαση σε προσωπικό από 10 χώρες με μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία της πλατφόρμας εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού που προσφέρει το Kariera Group.”

  Στο πλαίσιο της εξαγοράς, ο κ. Στέφανος Παντελιάδης δήλωσε ότι “Με μεγάλη περηφάνια συμμετέχουμε με τον αδερφό μου στο επόμενο βήμα της Καριέρα ΑΕ. Αναλαμβάνουμε την επένδυση που απαιτεί η εξαγορά και προσφέρουμε την εμπειρία ενός μεγάλου ομίλου για να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας.

  Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιδέα εξαγοράς της Καριέρα, που πρωτοσυζητήθηκε με το Θεόφιλο σε ένα συνέδριο στο Βανκούβερ το 2017, οδηγεί σήμερα στη δημιουργία ενός ελληνικού ομίλου με αποτύπωμα σε πολλές χώρες και δραστηριότητα στον τόσο ενδιαφέροντα και κρίσιμο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.”

  Ο Jeff Furman, εκπροσωπώντας την εταιρεία CareerΒuilder L.L.C., δήλωσε ότι “συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό της ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΕ για την πρόσφατη εξαγορά των επιχειρήσεών μας, εκτός της Βόρειας Αμερικής, και την ευκαιρία για τον οργανισμό να αυξήσει τον αντίκτυπό του στο παγκόσμιο τοπίο ταλέντων”».

  Διαβάστε επίσης: 

  Intracom Defence: Προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην DEFEA 2023

  Danaos: Αποχωρεί ο Ηρακλής Προκοπάκης – Αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βασταρούχας  ΣΧΟΛΙΑ